Mennyi táppénzt fogok kapni?
Valaki segítene kiszámolni? Minden oldalon mást olvasok.
Irodában dolgozom heti 40 órában (nincs túlóra, éjszaka).
195.000 Ft a bruttóm 129.000 Ft nettó +a magzatra adókedvezmény 10.000 Ft és első babával vagyok várandós.
Úgy tervezem, hogy augusztusban már nem jövök (október 8-ra vagyok kiírva). Több éves megszakítás nélküli munkaviszonyom van. Idén még nem voltam táppénzen sem tehát a 15 napom még megvan továbbá van 15 nap fizetett szabadságom is.
Szerintetek, hogy használjam ki, hogy minél jobban jöjjek ki? Hányas kóddal menjek el táppénzre majd?
Októberre a szülés hónapjáig még táppénzen leszek vagy az már GYED lesz? Vagy arányosítva van?
Köszönöm :)
Szülés előtt 28 nappal igényelheted a csedet.
Azelőtt meg ha indokolt, az orvos kiír táppénzre. TErhesen nincs betegszabi - mármint egy megfázással nyilván de, de ha a terhesség miatt maradsz otthon, akkor az táppénz.
A szabijaidat is kiveheted, de talán majd nagyobb hasznát veszed, mikor néhány év múlva visszamész majd dolgozni.
Köszönöm a válaszod, nem szeretném előre felhasználni a csedet.
Ha megbeszélem a dokival, hogy "megfáztam" azért az működik nem?!
Ezt nem is tudtam :O
Tehát elmehetek CSED-re már mondjuk szeptemberben ugye az 6 hónap, utána ugyanúgy két éves koráig jár a GYED?!
Nagyon köszönöm a válaszokat sokat segítettetek!
Akkor ez a célszerű:
agusztusban szabira megyek majd táppénz, ha elfogy a szabi, aztán szept. 10-től mehet a csed?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!