Egy hónapja dolgozom az álom-munkahelyemen. Kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok. Hogyan tovább?
Nem tudtam, hogy terhes vagyok akkor, mikor felvételt nyertem a munkahelyre. Minden szempontból egy tökéletes munkahely ez számomra, olyan, amire mindig is vágytam. Mindenképpen korrekt szeretnék lenni. Még a 3 hónapos próbaidőn belül vagyok. Jelentsem be a vezetőségnek a korai terhességem tényét, és javasoljam, hogy dolgozok amíg bírok? A mi érdekeinket is nézem, de munkáltatói oldalról jól kiszúrtam velük: épp hogy sok jelentkező közül én lettem a befutó, épp hogy megismerték hogy dolgozom, és máris fél év és lelépek. Ha nem előbb, mert van egy alapbetegségem, ami ha súlyosbodik, akkor rögtön ágynyugalom.
Mi lenne a helyes döntés?
Hat mi a munkad?
Ha bejelented most tuti kirugnak es nem lesz gyeded max 25000ft.
Ha tudod titkolni a probaido vegeig akkor jo mert utanna mar nem rughatnak ki.
Ugyanigy csinaltam akkor voltam 5 hetes mikor 1 honapja dolgoztam a cegnel.
Lejart a probaido bejelentettem es egeszen 30 hetes koromig dolgoztam.
Én nem ajánlom, hogy bejelentsd legalább amig a 3.hónapba be nem lépsz. Ha csak nem olyan a munkaköröd,ami árthat a magzatnak (cipekedés, erős vegyi anyag). Sajnos az első 3 hónapban a leggyakoribb a vetélés,ami spontán is előfordul. Isten óvjon tőle de megeshet. (Nekem a 8.héten ment el a baba). Ha előtte bejelented és elmész vagy elengednek és elmenne a baba akkor úszott az álommeló. Mondhatod a 3.hónapban is, hogy akkor tudtad meg. Akkor már ki sem tehetnek elvileg. De ha baj van,akkor legalább a munkád megmarad. Én a következő terhességnél nem szólok senkinek a páromon kívül. Nagyon rossz volt mindenkinek magyarázkodni a vetélés miatt. :(
Mindenesetre kívánom, hogy ne legyen bajod és egészséges kibabád szülessen.
30/n
"A mi érdekeinket is nézem" - ne azt IS nézd, csak azt nézd! Ha megmondod, elküldenek, ez tuti, és akkor nem lesz pénzed. Ha nem mondod meg most, csak akkor, ha már nem rakhatnak ki, utálni fognak:(, de legalább lesz pénzed.
Ne aggódj, fordított esetben ők sem csinálnának lelki problémát abból, hogy ártanak neked.
Különben is: persze, vesztenek rajtad, de túl fogják élni. Ha te elesnél a pénzedtől, az neked nagyobb érvágás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!