7 hónapos munkaviszony után kapok Csed-et?
Kereken 7 hónap 8 órás munkaviszonyom van, viszont most a 9 hónapot táppénzen kell töltenem met veszélyeztetett terhes vagyok. A munkabérem változó, alapbér + pótlékok.
Fogok kapni Csed, Gyed-et? Ha igen az alap bérből vagy a pótlékokkal emelt bérből számolják?
Hát kezdjük ott, hogy ez az első munkahelyed? Vagy előtte is volt már 30 napon belül másik? Táppénzen csak annyit lehetsz, amennyit dolgoztál, tehát 7 honapot, és ha teszem azt a teszt után egyből tpre mész fenn marad egy honapod, amire igényelhetsz csedet, de az a szülés előtti 28 naptól jár. Ha már 8 hetes terhes vagy, akkor nincs gáz, mert az már nem 9 hónap.
6 hetes terhesseg eseten is talan epp belefersz a 7 honapba.
Szamolasnal azt tudom, hogy a tp napokat atugorva 180 nap atlagberet nezik, bar azt nem tudom, hogy potlekokkal egyutt, vagy anelkul.
Amúgy igen.
Mert 7 hó mv + 7 hó tp az 14 hónap, neked meg kell 365 nap.
Minden jövedelem adózótt és járulékot, az össz bruttó béred 6 havi átlaga lesz az alap. De azért azt a 2 hónapot, vagyis csak 1-et, mert 1 hónapos terhes vagy mire megtudod, próbáld valahogy kihúzni. Voltál már az éven betegszabin? Mert ha nem az kapásból 15 munkanap, csak 8-as kóddal írjon ki az orvos, ne 9-sel. Szabira eltudsz menni pár napot?
16 hetes vagyok, előtte vállalkozó voltam 5 évig szóval van folyamatos munkaviszonyom. Most volt ez a 7 hónap alkalmazott munkaviszony.
Nézik a vállalkozást is a számításnál vagy csak ezt a 7 hónapot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!