Kaphatok adókedvezményt?
Táppénzen vagyok a magzat 8 hetes kora óta sajnos, és szeretném megigényelni a 91.nap után járó adókedvezményt,csak nem tudom,hogy a nettó 70 ezer ft tp-ból visszakapok e annyit.
Ha valaki esetleg tudja,mennyi a minimum bevétel,hogy kihasználhassam mind,kèrem írja meg.Köszönöm!!!
#1A munkáltatóm nem fogalalkozik ezzel, nem is hajlandó velem beszélni,amiért eljöttem táppénzre :) Nem hiába nem tőlük érdeklődöm mrg.
#2 [link]
Már hogy ne járna belőle vissza?Ugyanúgy adóköteles.
Egy gyerek után havi 66 670 Ft a családi adókedvezmény. Ezt úgy kell érteni, hogy a bruttó fizetésedből ezt levonják, és csak a maradékból számítják ki a 15% jövedelemadót.
Tehát nettó 70 ezer Ft-os jövedelemmel bőven ki tudod használni.
"Ellátás után nem tudsz kapni adókedvezményt, tehát táppénzből sem"
Olyannyira nem, hogy én a munkáltatómnál nem kérem, ennek ellenére a táppénzemből számfejtették (az OEP, mert nem kifizetőhely a munkahelyem). És mindez az adóbevallás írásakor derült ki, hogy a kedves hivatal azt is számolta, amit nem kértem...
Kérdező: megválaszolták, igen, kérheted, és tudod is az a nettó 10ezer ft-ot igényelni.
Nagyon szépen köszönöm a korrekt válaszokat!
Ezek szerint akkor ki tudom használni teljesen,szuper.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!