Ha már betöltötte a magzat a 91-ik napot, de nincs igazolás, attól még a papírt leadhatom a családi adókedvezményről?
Sajnos csak januárra kaptam időpontot a nőgyógyászatra, így hogy nem panaszom van, viszont szeretném minél hamarabb leadni a papírt, hogy januárba már megkaphassam a pénzt.
Azt tudom hogy nem vagyok köteles a munkáltatónak odaadni az igazolást, de számít az hogy hamarabb adom be a kérvényt, minthogy kiállítják a papírt?
14. hkm
Köszönöm.
Védőnő is állíthat ki erről igazolást esetleg?
"A kérvényhez csatolni kell az igazolást is."
Még mindig nem igaz. Nem kell, nem kérhetik, nem is szabad odaadni. Meg kell őrizni 5 évig.
Nem számít kérdező, csak annyiban, hogy ha véletlenül máshogy számolsz, mint a doki és ezért hamarabb kéred, mint járna, az szívás.
Másolatot sem kérhetnek, eü adat szenzitív adat.
Leadhatod a nyilatkozatot. Az igazolás csak NAV-ellenőrzés esetén kell, az kizárt januárig.
A terhességgel kapcsolatos minden adat, így a kor is eü adatnak minősül (túlzás, de ez van). :)
Nem kérhető másolat, nem köthető ehhez a feltételhez a kedvezmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!