Csed igénylése, ha gyeden vagyok?
28 nappal szülés elôtt igényelném, ez a része rendben is van, küldöm a papírokat a munkáltatónak.
A kérdésem, hogy a háziorvossal kell valamit intéznem? Állományba vesz vagy valami? Vagy csak beküldöm a hr-re a papírokat és ennyi?
Az elsô gyereknél táppénz után igényeltem a szülés napjától, most pedig gyed-en vagyok, így ezt a verziót nem ismerem.
Tudom, hogy nehéz a jogszabályokban eligazodni, de hidd el nem egyedi az eseted.
"Csatolandó továbbá - szülés előtt igényelt csecsemőgondozási díj esetén
Amennyiben a biztosított a csecsemőgondozási díjat a szülést megelőző időponttól kéri, a szülés várható időpontját a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolással, vagy ha a szülő nőt nem vették terhesállományba, akkor a várandósgondozási könyv másolatával kell igazolni. A szülést megelőző időponttól való igénylés esetén, illetve ha a foglalkoztatónál kifizetőhely működik, a gyermek születésének tényét a szülést követően, a születési anyakönyvi kivonat másolatával igazolni kell."
Letöltöd a formanyomtatvány, kitöltöd, csatolod a várandós kiskönyv azon oldalát, ahol benne van a szülés várható időpontja.
Ha megszületik a baba pótolod az iratait a munkáltató felé. Ennyi.
Köszönöm.
Nem vagyok tp-en és az nem volt vilâgos, hogy a háziorvos terhesállományba vesz-e ilyenkor. De akkor elég a nôgyógyász által lepecsételt szülés várható idôpontja, meg a formanyomtatvány. Ha jól értem.
Így van!
Nem kötelező táppénzen lenni, van aki végig dolgozik, akár otthonról vagy szabin van, és van aki gyedbe szül. Minden esetben ugyanaz a folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!