Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 9 honapos a kislanyom, uton...

9 honapos a kislanyom, uton van a kisteso. Tenyleg duplán jár a gyes?

Figyelt kérdés
Egy csopiban olvastam, hogy akkor duplan fogom kapni a gyest, amig a nagyobbik nem tolti be a 3 evet. Nem hallotam meg errol.Igaz ez?
2018. nov. 30. 16:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
44%
Igen, így van mar évek óta. Egyebkent a 9 honaposotokra apa is kaphatná a gyedet munka mellett amennyiben jogosult rá. Abban az esetben persze neked a gyest le kellene mondanod, é a tb-t.fizetned, de akkor is sokkal jobban jarnatok.
2018. nov. 30. 16:49
 2/14 anonim ***** válasza:
42%
Igen. Sőt, ha dolgoztál volna eleget, a gyedet is duplán kapnád a nagy 2 éves koráig.
2018. nov. 30. 16:51
 3/14 A kérdező kommentje:
Utolso, hogy erted, hogy ha "dolgoztam volna eleget" ?
2018. nov. 30. 16:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy érti, hogy azért kapsz csak gyest, mert gyedre nem vagy jogosult, ergo nem dolgoztal eleget.
2018. nov. 30. 16:55
 5/14 A kérdező kommentje:
Kaptam gyedet a kislanyomra is. Csak valamiert a gyest kerdeztem. Magam sem tudom miert, bocsi! De koszonom a valaszokat.
2018. nov. 30. 17:09
 6/14 anonim ***** válasza:
50%
Kamu.. a gyed 2 évig jár ám..
2018. nov. 30. 17:16
 7/14 anonim ***** válasza:
24%

"a 9 honaposotokra apa is kaphatná a gyedet"

Igen, és akkor kérdező továbbra is gondozná a gyereket, de a nyugdíjidejébe már nem számítana bele. Kéne valami törvény, hogy az kaphassa a gyed extrát, aki ténylegesen gondozza a gyereket, mert ez így csak egy újabb dolog, ami kiszolgáltatottá teszi a nőket.

2018. nov. 30. 17:33
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
#7, Miért is? Amelyik nő gyes-re szül gyereket, az eleve kiszolgáltatja magát. Munkaviszonnyal kell gyereket vállalni, nem csak gyes jár, nem "kell" az apának igényelni, és a nyugdijidő is pipa.
2018. nov. 30. 18:49
 9/14 anonim ***** válasza:
14%
#8 Kérdező nem gyesre szült, írta, hogy van munkaviszonya, csak összetévesztette a gyed szóval. (Gyakori, velem is előfordul.) Nem "kell" az apának igényelni, de sok helyen ő igényli, mert állítólag többet kap, az anya meg fizetés nélküli szabin neveli a gyereket addig, és arra nem jár nyugdíjidő. Szerintem annak kéne járjon a gyed meg a nyugdíjidő, aki ténylegesen neveli a gyereket.
2018. nov. 30. 18:56
 10/14 A kérdező kommentje:
Lehet en értem félre, de én dolgoztam baba elött, megvolt rendesen az időm, ami kellett ahhoz, hogy minden tamogatást megkapjak. Kaptam gyedet, es most kapom a gyest. Apának nem akarom átt adni, nekünk jó az amit én kapok. Szerencsére nem kevés. Csak kívancsi voltam jár-e a masik babónak is. Köszönöm a válaszokat.
2018. nov. 30. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!