Szerintetek egy 3 év alatti kisgyerekkel, úgy hogy az Anya otthon marad, mondjuk 1-2 évig, mennyit kell keresni az Apának ahhoz, hogy a család kényelmesen megélhessen?
Attól függ milyen színvonalhoz vagytok szokva.
Ha nincs semmit törlesztő részlet szerintem havi netto 300-350 ezer egész jó már. De más véleménye is érdekel.
Sok mindentől függ. Van-e hitel, albérlet vagy saját lakás, vidéken vagy Pesten, anya kap-e GYED-et, mi számít neked jó életnek?
A férjem 250 körül keres, én 110 GYED-et kapok, vidéken élünk saját házban, havi 30 a hitel. Ki lehet belőle jönni, de mi pl ételre sokkal kevesebbet költünk, mint a városban élők.
Mi egy gyerekkel átlag 350-et költünk. Nem szűkölködünk. Rendszeresen rendelünk ételt, nem kell használt ruhát vadásznom (tudom, nem mindenki a pénz miatt turizik, de én nem lennék rá képes csak muszájból, mert gyerekként csak levetett cuccaim voltak), nem nehéz ennyi költésen belül maradnunk. Még úgy sem, hogy a kisfiunk intenzív fejlesztésre szorult, havi 100 elment rá a kezdetekben. Most 3 múlt, már sokkal kevesebb, behozta a nagyját a lemaradásnak.
Lakáshitelünk van (kevesebb mint a korábbi albi), kocsit nem tartunk fent, jó a tömegközlekedés, rossz a parkolási lehetőség, nem éri meg.
Most várjuk a második gyereket. Ugyanehhez az életszínvonalhoz +100 ezret terveztünk be. Ennyivel több kell, hogy ne féljünk, ha esetleg őt is hordani kellene mindenfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!