Családi adókedvezmény érvényesítése?
1.gyerekemmel GYES-en vagyok, 2.gyerekem 1 hónapja született. Az adókedvezményt eddig én vettem igénybe, de most a férjem szeretné a GYES miatt. A kérdésem az, hogy így az 1.gyerekre is érvényesíthető még az adókedvezmény? Mármint ha eddig nem vettem igénybe az 1.után és most férjem igényli.
Másik kérdés, hogy tudom kihasználni az adókedvezményt a legjobban? Ha férjem veszi át akkor ő mindkét gyerek után megkapja erre az évre is?
Bocsi, ha kicsit érthetetlenül írtam le.
Nyomtatványon kell a változtatást bejelenteni
Lehet
Szóval az igénylést bejelenteni
A 2. Kérdést nem értem
Te nem tudod, mert nincs olyan / annyi adóköteles jövedelmed, amihez igényelhetnéd, csak az lehet a jó, ha az apa igényli.
Köszönöm szépen!
Úgy értem a 2.kérdést, hogy: ebben az évben nem tudtam igénybe venni az adókedvezményt az 1.gyerekre a GYES miatt ugye. Most viszont ha apuka venné igénybe akkor megkapná az 1.gyerekre Januártól egészen mostanáig is? Nem estünk el tőle?
A 2.gyerek után is megkapja visszamenőleg? (Ezt a magzati kortól értem.)
Ha igen, akkor ezeket hol kell "intézni"?
Így van
Visszamenőleg adóbevallásban
Amúgy a 2. Gyerek esetén 91 napos magzati kortól igényelhető...
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Ment a kezecske! 👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!