Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ebben az esetben kitartana...

Ebben az esetben kitartana végig a táppénz, és jogosult lennék az ellátásokra?

Figyelt kérdés

5 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen, de sajnos szeptember 30-ával megszűnik a cég. Október 1-jén kezdek is az új helyen. 3 hónap próbaidővel. Gyereket szeretnénk, de úgy tartjuk ésszerűnek, ha próbaidő alatt nem próbálkozunk. Ha viszont utána rögtön teherbe esnék, és valamiért azonnal táppénzre vennének, akkor maradhatnék szülésig táppénzen, igaz? Az új munkahelyen akkor még csak mondjuk 4 hónapja dolgoznék ugyan, de mivel nincs 30 nap a két munkaviszony között, így ez nem számít, ha jól olvastam.

Nyilván tudom, hogy jó eséllyel nem fogok azonnal teherbe esni, és táppénzre sem kell jó esetben mennem, csak számolgatok, hogy mikor tudunk újra ráállni a dologra. Nem akarom, hogy terhes leszek, aztán meg a végén nem leszek jogosult csedre/gyedre, csak azért, mert munkahelyet váltottam.

2018. szept. 23. 10:30
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Ha folyamatos lesz a munkaviszony, maradhatsz végig táppénzen. Bár mókás, hogy még terhes se vagy, de már tudod, hogy veszélyeztetett terheskentf kiír az orvos. Ez a biztos ut ahhoz, hogy gyes után majd ne legye munkahelyed és ezért nem alkalmaznak szívesén szülő korh nőket....
2018. szept. 23. 10:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem akarok táppénzre menni, mint írtam, csak számolgatok, hogy ne essek két szék közt a pad alá. Sosem voltam táppénzen, terhesség alatt sem tervezem, csak kellemetlen lenne, ha mégis így alakulna, és emiatt nem lennék jogosult az ellátásokra. Szeretnék minél tovább dolgozni, a fizetésem csak több lesz, mint a táppenz. De azért köszi a választ.
2018. szept. 23. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy írtam, ha nem lesz megszakítás a két munkahely között, járni fog a táppénz.
2018. szept. 23. 10:52
 4/7 A kérdező kommentje:
És fel is pontoztam, köszi :)
2018. szept. 23. 10:53
 5/7 anonim ***** válasza:
92%
Nem ér semmi hátrány, mivel folyamatos lesz a munkaviszonyod (ha 30 napnál nincs több akkor folyamatos). Innentől már csak a te dolgod, hogy ha esetleg azonnal összejön a baba mennyire tudsz lelkiismeretfurdalás vagy rossz érzés nélkül odaállni ha lejárt a próbaidőd hogy terhes vagy. Ha simán akkor hajrá, bár igy szamits rá hogy nem lesz hová visszamenned.
2018. szept. 23. 10:59
 6/7 anonim ***** válasza:
38%

Ahogy írtam, ha nem lesz megszakítás a két munkahely között, járni fog a táppénz.

Ugye nem tudod, i a megszakítás nélküli és a folyamatos közt a különbség?

Ugyanis megszakítás lehet, csak a folyamatosságra kell figyelni.

2018. szept. 23. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:
42%
Viszont három hónap próbaidő alatt terhesség sem véd attól hogy kirúgjanak
2018. szept. 23. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!