Ebben az esetben kitartana végig a táppénz, és jogosult lennék az ellátásokra?
5 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen, de sajnos szeptember 30-ával megszűnik a cég. Október 1-jén kezdek is az új helyen. 3 hónap próbaidővel. Gyereket szeretnénk, de úgy tartjuk ésszerűnek, ha próbaidő alatt nem próbálkozunk. Ha viszont utána rögtön teherbe esnék, és valamiért azonnal táppénzre vennének, akkor maradhatnék szülésig táppénzen, igaz? Az új munkahelyen akkor még csak mondjuk 4 hónapja dolgoznék ugyan, de mivel nincs 30 nap a két munkaviszony között, így ez nem számít, ha jól olvastam.
Nyilván tudom, hogy jó eséllyel nem fogok azonnal teherbe esni, és táppénzre sem kell jó esetben mennem, csak számolgatok, hogy mikor tudunk újra ráállni a dologra. Nem akarom, hogy terhes leszek, aztán meg a végén nem leszek jogosult csedre/gyedre, csak azért, mert munkahelyet váltottam.
Ahogy írtam, ha nem lesz megszakítás a két munkahely között, járni fog a táppénz.
Ugye nem tudod, i a megszakítás nélküli és a folyamatos közt a különbség?
Ugyanis megszakítás lehet, csak a folyamatosságra kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!