Szeretnènk babát,2éve dolgozom a munkahelyemen új cég, nincsenek olyan jó forgalmak mint ahogy várták, viszont mèg tesznek bele pénzt, újabb üzlet nyitás. Mi van ha én teherbe esem, és esetleg mèg nem szültem meg és közben csődbe megy a cég?
Akkor velem mi lesz?
Hogy kapok utána gyedet, gyest stb?
Terhesség alatt védett vagy ugyan, de a csőd ellen semmit nem tudsz tenni. Ha jogutód nélkül megszűnik a cég,akkor sajnos munkanélkül maradsz,és biztosított sem leszel. Akkor maximum azon drukkolhatsz,hogy ez annyira a terhesség vége felé történjen,hogy álláskeresési járadékkal kihúzd szülésig,mert akkor passzív jogon kapni fogod az ellátásokat. Ha nem így történik,akkor csak gyesre leszel jogosult.
Én mindenképp azt javaslom,ha ennyire bizonytalan a helyzet,inkább válts munkahelyet,és utána vállaljatok babát.
Hogyha szerencsés vagyok és akkor megy csődbe a cèg amikor már 8. hónapban vagyok vagy már otthon az x hónapos gyerekkel akkor ugyanugy a bejelentett bérem 70%-át kapom hiába megy csődbe a cèg?
Mert elèg jó a bejelentett bérem ès emiatt innen lenne jó szülni mennem.
Igen nem csettintésre, persze tudom tudom.
A kistesó nagyon ráérne, amúgy sem úgy tervezzük hogy sorra szülöm a gyerkőcöket.
Egy van tervbe aztán szeretnènk vissza jönni melózni ha van hova és majd később a második.
Szeretek itt és akarok is dolgozni csak már a korom miatt is szeretnènk babát.
Pár hónapja mondta a főnököm hogy 1-1,5 év után nem probléma a babatervezés már tettem le az asztalra stb..szóval a reakciójától nem tartok csak a bezárástól.. mi van ha fèl év múlva, 1 év múlva nem hoz annyit az üzlet és bezár aztán ezért gondoltam hátha hamar összejönne a baba és mèg szerencsém is lenne 🙂
Köszönöm a válaszod, segítséged. ☺
Wao mekkora ötlet, akkor nincs minden veszve ha probléma lenne az üzlettel..
Kösziii 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!