Aki GYES-en van, annak hogyan s mikortól jelenik meg a biztosítási jogviszonya Ügyfélkapus lekérdezésen keresztül?
A biztosítási jogviszony lekérdezésekor minden korábbi adat látszódik, de amióta GYES-en vagyok, akkortól számítva meg semmi - ez normális? Nem kellene annak a jogviszonynak is megjelennie alul a listán, ahogy az előző ki és bejelentéseknek???
Kicsit aggódok! Mennyi idő múlva és kinél kell jelezni, ha úgy tűnik, hogy nincs az embernek egészségbiztosítása a rendszerben?
Akik GYES-en vannak, megnéznék a magukét Ügyfélkapun, hogy hogy is van-ez, látszódik-e valami?! Köszönöm!
Az 1-esnek köszönöm!
2-es, 3-as-nak üzenem, hogy rosszul tudjátok, mert a gyes biztosítási jogviszonyt keletkeztet és még a nyugdíjba is beleszámít. S még annak is látszódnia kell az Ügyfélkapun, ha valaki maga után fizeti az eü járulékot.
Hát azért még nem kellene leharapni a fejemet privát üzenetben....
Én személyesen voltam bent a NAV-nál, onnan tudom, amit tudok, ezért gondoltam, hogy akkor ők biztosan tudják, de ezek szerint nem, na mind1, nem a jogviszony itt a kérdés, hanem az, hogy ha még az eü.járulékfizetés is látszódik az Ügyfélkapun, akkor a Gyes, ahol szintén jár az eü, az miért nem?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!