Lejárt a tb-m. Jár a gyes?
Pontosan mióta nem vagy biztosított? Mert pl munkahely megszűnés után még 45 napig van tb, csak az oep-nél piros a jelzésed.
Gyesre mindenki jogosult, akkor is ha van tartozás, akkor is ha nincs. És ahogy írták, majd gyes alatt is jogosult leszel, de valószínű magától az a piros lámpa nem fog rendeződni, be kell menni az oep-be.
A gyerekorvos szólt???
Ő nem a gyerek TAJ számát nézi???
Tudtommal ma Magyarországon minden 18 év alattinak van TB biztosítása. Nem függ a szülő TB-jétől, hanem a gyerekeknek ez alanyi jogon jár.
A gyes jár alanyi jogon neked, nem teszik függővé a rendezett TB-től.
De azért menj be a NAV-hoz, és rendezd.
3-as az újszülött nem kapja meg a taj kártyáját abban a pillanatban,amint megszületik.A gyerekorvos az első alkalommal az újszülött ellátáshoz kellő dolgokat (Konakion,Vigantol,lázcsillapító kúp stb...) az anya taj számára állítja ki. Innen tudja a gyerekorvos,hogy nincs rendezve.
Kérdező gyes alatt alanyi jogon rendezve lesz a tb-d,de ha a baba születése előtt volt tartozásodyazt rendezni kell.Ne az OEP-hez menj ennek ügyében,mert nem ők foglalkoznak vele,hanem a NAV.
"3-as az újszülött nem kapja meg a taj kártyáját abban a pillanatban,amint megszületik."
Kártyát valóban nem. De számot igen.
Én kikértem egy igazolást az OEP-től a gyerek TAJ számáról, ezzel intéztem mindent, nem vártam a kártyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!