Ha március 14-én igényeltem meg az anyasági támogatást és csp-t, mikorra várhatom?
Egyben kapod meg.
Az én fiam után nov 28-án igényeltük és december elején már meg is kaptam, 1 hét telt csak el.
Ha kiutaljàk még a hónapban hóközi utalàssal, akkor a februàr màrcius és anyasàgi jön majd egyben, mivel a csp-t utólag fizetik. Így az àprilisit màjus elején kapod.
Ha valamiért nem utalnak akkor màjus elején kapd a 3 havi csp-t plusz az anyasàgit.
2-es vagyok, egyébként én rákérdeznék, hogy minden rendben-e, papírokkal stb.
8 nap rég letelt. Nehogy potyára várj, inkább kérdezz rá. (Ahol munkanapról van szó, azt külön ki kell emelni)
"Központi telefonos ügyfélszolgálat:
1/452-2910, 30/344-0045, 70/460-9005, 20/881-9535
Az ügy általános leírása
Családtámogatási ellátás, amelyre a szülést követően szerezhető jogosultság. A támogatás iránti kérelmet (igényt) a szülést követő 6 hónapon belül lehet benyújtani. Az anyasági támogatás gyermekenkénti összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 %-ával, ikergyermekek esetén 300 %-ával.
Az ügyintézés folyamata
Az igényt az erre rendszeresített formanyomtatványon, a lakóhely szerint illetékes megyeszékhely szerinti járási hivatalhoz kell benyújtani (postán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodán), valamint a kérelmező munkahelyén működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen is. A kérelemhez jogszabályban meghatározott dokumentumokat kell csatolni, amelyek az igényelbíráláshoz szükségesek. A hatóság az igényelt támogatásról 8 napon belül dönt."
Ezen belül mit hol kell intézni, de valamiért nem linkeli rendesen a net.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!