Max gyed? Miért?
Sziasztok.
Arra lennék kíváncsi miért van meghatározva mennyi lehet a max gyed?
Akinek több "jár" miért nem kaphatja meg? Oké vissza mehet anyuka dolgozni, de nem mindenki tud/akar. Én is tervezek visszamenni, de arra a heti 2napra nem opció a bölcsi. (3.30-21.15ig meló, de min 5.30-20ig) ha nagyszülők és apuka nem segítene nem tudnék menni.
Csak kíváncsi vagyok, mert nem értem.
Köszönöm a válaszokat.
Azért, mert Magyarországon a szociális ellátórenszerre nem “költ” többet a kormány, mint amennyit muszáj, vagy amennyivel azt gondolja, hogy de, tettem vmit. A nyugdíj rendszer csôd, a mai harmincasok nemigen számíthatnak majd állami nyugdíjra.
Egyszerûen azt mondják, ezekre nincs pénz. A gyed szintén, de akár az egészségügyet is említhetném. Pedig pénz az van, csak másra költik (na meg szétlopják, de ez az összes eddigi kormányrabigaz, nem csak a mostanira).
Így hogy itthon vagyok max gyed+csp+adókedvezmény+kafeteria(össz. 17e)
Ha teljesbe dolgozok átlag min 200e a fizum. Egyenlőre örülök ha részmunkaidőbe vissza tudok menni és azt a heti 2napot megoldom. Tény hogy mennék akkor is melózni, ha "nem" kéne a pénz, de nem mindegy, hogy rohanok vissza vagy mindegy lenne, hogy 1 v 1,5 korában mennék.
Ha összeadod nem kevés most se amit kapok, de sok a kiadasunk is. Erről nyílván nem tehet senki (csak én).
Na mind1 csak kíváncsi voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!