Tubarózsa kérdése:

Max gyed? Miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Arra lennék kíváncsi miért van meghatározva mennyi lehet a max gyed?

Akinek több "jár" miért nem kaphatja meg? Oké vissza mehet anyuka dolgozni, de nem mindenki tud/akar. Én is tervezek visszamenni, de arra a heti 2napra nem opció a bölcsi. (3.30-21.15ig meló, de min 5.30-20ig) ha nagyszülők és apuka nem segítene nem tudnék menni.

Csak kíváncsi vagyok, mert nem értem.

Köszönöm a válaszokat.

2018. febr. 25. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Azért, mert Magyarországon a szociális ellátórenszerre nem “költ” többet a kormány, mint amennyit muszáj, vagy amennyivel azt gondolja, hogy de, tettem vmit. A nyugdíj rendszer csôd, a mai harmincasok nemigen számíthatnak majd állami nyugdíjra.

Egyszerûen azt mondják, ezekre nincs pénz. A gyed szintén, de akár az egészségügyet is említhetném. Pedig pénz az van, csak másra költik (na meg szétlopják, de ez az összes eddigi kormányrabigaz, nem csak a mostanira).

2018. febr. 25. 12:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Van benne valami... Köszi.
2018. febr. 25. 12:32
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Mert ha a gyed is annyi lenne majdnem mint a fizud, senki nem menne vissza csak szülné a 4-5 gyereket.
2018. febr. 25. 14:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Lehet...de aki segélyért szül annak mindegy mennyi a gyed, szerintem. Én azért (is) megyek vissza mert nem elég a gyed. Ha megkapnàm ami jár, maradnék itthon 2éves koráig, nem kéne vissza rohanni melóba. (tény és való hogy hiányzik a munkám akárhányszor látok egy sárgabuszt sírhatnékom van, de most a gyerek az első.)
2018. febr. 25. 15:28
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Igaza lehet a 3-asnak. Plusz mivel gyed mellett dolgozni is lehet, tuképp a fizut 170%-at kapnád. Nem tudom, mennyit keresel, de ha én ezt a pénzt max korlát nélkül kézhez kapnám, szerintem a férjem fel is mondana, mert minek dolgozzon :)
2018. febr. 25. 19:29
 6/7 A kérdező kommentje:

Így hogy itthon vagyok max gyed+csp+adókedvezmény+kafeteria(össz. 17e)

Ha teljesbe dolgozok átlag min 200e a fizum. Egyenlőre örülök ha részmunkaidőbe vissza tudok menni és azt a heti 2napot megoldom. Tény hogy mennék akkor is melózni, ha "nem" kéne a pénz, de nem mindegy, hogy rohanok vissza vagy mindegy lenne, hogy 1 v 1,5 korában mennék.

Ha összeadod nem kevés most se amit kapok, de sok a kiadasunk is. Erről nyílván nem tehet senki (csak én).

Na mind1 csak kíváncsi voltam. :)

2018. febr. 26. 16:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Ha megkapnàm ami "jár" férjem még nem tudna felmondani ahoz kevés, de ahoz pont elég lenne, hogy nyugodt szívvel maradhassak itthon 2éves koráig. Vagy ha előbb is megyek vissza nem a pénz miatt rohanék. /nekem a munkám a hobbim is, kb az egyetlen kikapcsolódásom/ (mondjuk amíg dolgozok gyerek vigyázást, úgy tízen x évig kell megoldanom, de ez más téma)
2018. febr. 26. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!