Anyukák, mennyi idősen adtátok be bölcsibe a gyermeketeket és hogy éltétek meg?
6 hónaposan lehet. Elméletben. De nem minden bölcsi vállal ilyen picit.
2 évesen adtam volna, de nem volt hely, így nem ment.
2-es, irta, hogy muszaj neki, olvastad?
Majdnem ket evesen kezdte, nagyon szereti, es en is. Rossz, hogy nem lathatom, de nagyon szivesen megy. Mondjuk o csak 2-ig van bent, de sokszor ugy kell elkapni, hogy jojjon, itt van anya.
6 hónapos kortól.
Én itthon leszek amíg a kettőt be nem tölti :) persze nekünk is jól jönne a pénz mert lakásvásárlás előtt állunk de inkább kihasználom hisz olyan gyorsan elrepül az idő :(
Ha Megkérdezhetem miért kell ilyen hamar beadnod?:(
Az első gyermekem nem volt bölcsis, 21 hónapos volt, amikor megszületett a második babám. Összesen 4 évet voltam otthon velük, a kislányom (a 2. gyerkőcöm) 20 hónapos volt, amikor a bölcsit kezdte. Fájt a szívem nagyon, de nem tehettem mást, én akkor már 4. éve voltam otthon, kiürültek az anyagi tartalékaink, vissza kelletz jönnöm dolgozni. Épp kapóra jött, hogy szeptemberben a nagyobb gyermekem elkezdte az ovit, a kisebbik pedig az ovi tőszomszédságában lévő bölcsit. Így könnyebb volt mindannyiunknak az elválás, hogy senki sem maradt otthon, mindenki tele volt élményekkel (én is, mert a két beszoktatás után azonnal visszaálltam a munkába).
Jól viselte a bölcsit, könnyen beszokott. Segítség volt, hogy tudták, közvetlenül egymás mellett vannak, még a kerítésen keresztül is látták néha egymást. A munkahelyem pedig a szomszéd épület, tehát szorosan egy kupacban vagyunk mi hárman😊 élvezzük az ovit, bölcsit, munkát.
Miért kell ilyen hamar visszamenned?
Egészen pontosan a betoltott 20 hetes kortól lehet beadni bölcsibe, de ehhez a muszáj dolgoznom gyenge indok lesz.
2 éves volt a lányom. Nagyon tetszett neki, várta is, mert a húgom kisgyermeknevelo ott, ahová járt és gyakran mentünk előtte látogatóba.
Mindenképp érdeklődd meg, hogy beveszik-e.
Mert a bölcsikben is nagy a túljelentkezés, és 2 év alatti gyereknél kisebb lehet a létszám, mint a 2 év felettieknél. És mivel jelentkező van bőven, így általában 2 év felettiekkel töltik fel a létszámot...
Én 22 hónaposan akartam beadni februárban, akkor nem vették fel. Ősztől szeptembertől mehetett 2 év 5 hónaposan.
Tehát a helyi bölcsit mindenképp kérdezd meg. Amúgy május elején szokott lenni a beiratkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!