Csökken a GYED ha dolgozom mellette?
Kislányom most 13 hónapos, jelenleg gyeden vagyok vele itthon, a kistesót augusztusra várjuk. A gyedet, illetve előtte a csedet a 2 évvel ezelőtti fizetésemből számolták. Ha otthon maradok a nagyobbal, akkor a következő csed valamint gyed is ugyanennyi lesz, azonban ha visszamegyek dolgozni 180 napra, akkor lényegesen több lesz a támogatás (havi 40e Ft, a cégnél lévő fizetésemelés miatt).
Arra gondoltam, hogy visszamennék dolgozni teljes állásba, de itthon maradnék, mivel a munka otthonról végezhető (adminisztráció, telefonálás, emailezés), így kapnám a jóval magasabb fizetést, valamint a babótól sem kellene távol lennem. A munkaidő kötetlen, lényeg hogy a hó végére legyek meg, így tudom csinálni akár alvásidőben, hétvégén, vagy délután is mikor apa már itthon van.
Plusz ugye az elmúlt 2 évben gyűltek össze szabijaim is, így az első 2 hónapban nem is kellene dolgoznom.
Azt olvastam, hogy 6 hónapos kor után már lehet dolgozni gyed mellett is, de azt nem találom sehol, hogy ebben az esetben:
- A gyed összege változatlan, vagy kevesebb lesz?
- Számít, hogy 4/6/8 órába megyek vissza?
- Kötelező a bölcsi, ha 8 órában dolgozom, de otthonról?
A bölcsi nem kötelező.
Ha visszmesz dolgozni akkor a neked kedvező módon fogják kiszámolni a Csedet és Gyedet.
Igen a Csed alatt hivatalosan nem lehet dolgozni!viszont a Gyed alatt akár 8 órában is dolgozhatsz!
A lényeg hogy kevesebbet nem fogsz kapni ha gyed mellett dolgozol,ha megszületik a kicsi akkor is legalább azt a Csed összeget fogod kapni amit az előző gyerekkel.
ha otthonról tudsz dolgozni és kötetlen a munkaidő, én már a 6. hónap után fix, h visszamentem volna, kr, h nincs ilyen állásom :(
Kérdésre a válasz, hogy max az adókedvezmény összegével lesz kevesebb, ha gyed extra esetében azt a fizuhoz teszik hozzá, de forintban ugyanannyi lesz a végeredmény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!