Hallgatói gyed mellett kaphatok csed-et?
Másfél hónap múlva születik a kislányom. Diplomás gyedre leszek jogosult a szülés napjától kezdve, mert nappali tagozatos doktori iskolában. A hallgató jogviszonyom mellett viszont 3 éve 4órás részmunakidős munkát végzek. Ebből adódóan kaphatok csed-et is a diplomás gyed mellé?
Köszönöm a válaszokat.
kérdező vagyok:
Na ne már... azért lehet kizárólag (és maximum) 4 órás munkaviszonyom, mert egyetemi hallgató vagyok (doktori előtt 8 órai bejelentett munkaviszonyom volt) A főstátuszom a nappali tagozatos tanuló. A dzabályok betartása miatt még én járnék rosszabbul, hogy nem jár a dipl. gyed??? Ezen azért meglepődnék...
Akkor bizony meg fogsz lepődni:
"A diplomás gyed-re akkor jogosult a szülő nő, ha az alábbi 1)-6) pontokban felsorolt együttes feltételeknek megfelel:
az Ebtv. 42/A. § alapján gyermekgondozási díjra nem jogosult, (például, mert nem biztosított, vagy biztosított, de a biztosítási jogviszonya alapján nem jogosult a gyermekgondozási díjra, mert a szülést megelőző 2 éven belül nem rendelkezik legalább 365 napi előzetes biztosítási idővel),"
Két ugyanolyan típusú ellátást pedig nem kaphatsz ugyanarra a gyerekre egyszerre (csedet és gyedet is ugyanakkor)
azért lehet kizárólag (és maximum) 4 órás munkaviszonyom, mert egyetemi hallgató vagyok
Ilyen előírás nincs, én egyetem mellett voltam 8 órás munkaviszonyban.
Jobbat nem tudok, beszéld meg a munkahelyeddel, hogy arra a napra, amikortól megigényled a gyedet, fizetés nélküli szabit kérsz.
Így ott szünetel a biztosítási jogviszonyod, abból nem leszel jogosult pénzbeli ellátásra, tehát a diplomás gyed jár majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!