Ha en gyeden vagyok, de beteg lettem nem. Tudom ellatni a 6 hos lanyunkat, akkor ferjem eljohet gyermekapolasi tappenzre?
Sima táppénz se jár. Az akkor járna, ha a férjed lenne beteg.
A gyáp és a gyed pedig eleve nem fér össze.
-Ellátod betegen.
-Férjed szabira megy.
Ezek az opciók vannak.
Ha nagy beteg vagy, akkor pedig cseréljetek, menjen ő gyedre.
1 honapos volt a kicsi lanyom, amikor kijott a lumbagom. Injekciot kaptam volna,de akkor fel kellett volna adnom a szoptatast. Konkretan arra voltam csak kepes, hogy 3-4 ora alatt igyekeztem a masik oldalamra fordulni a kovetkezo szoptatashoz. 2 het fekves utan mar fel tudtam kelni, de ellatni a 3 gyerekem es a haztartast, meg nem tudtam volna.
4 hetig volt segitsegem, hol anyukam, hol a ferjem volt velunk, de jottek tesomek, baratok, szomszedok is. A kajat rendeltuk. Iszonyat nehez idoszak volt, de szerencsesen megoldottuk. Szabadsag, muszakcsere, onfelaldozas.
Komoly mutet utan masnap ugyanugy ellattam a gyereket mint maskor. Kulfoldon egyedulallo szulokent nem volt mas valasztasom.
A ferjed vesz ki szabit, vagy ha hosszabb , o megy gyedre, te meg fizeted magad utan a tb-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!