Így akkor jár a GYED?
Sziasztok, tudom ezredik ilyen kérdés, utánanéztem már máshol, is de bizonytalan vagyok.
2016. Márciusától dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Egy évig , vagyis 2017.márciusáig 12 oráztam (3nap nappal, 3nap otthon, 3nap éjjel és így tovább. Idén , tehát 2017 márciusától megszűnt ez a folyamatos munkarend, így 8órában jártam 3 műszakban. Veszélyeztetett terhes vagyok július ota tp-n vagyok..2018 február végén fogok szülni, tehát néhány nap híján megvan a két évem a cégnél. Így akkor jogosult vagyok a GYED-re? Nem zavar be hogy folyamatos munkarendben dolgoztam egy évig?
Én úgy tudom, azt kell figyelni hogy napra megvan-e. Tehát mindegy hogy hány órában dolgoztál, ha csak 4-ben X napig, az is számít.
A napokat figyeld ne a ledolgozott órát.
Bizony, a munkaviszony, és a biztosított napok a lényeg. Ha csak 4 órában lettél volna bejelentve, az is ugyanolyan munkaviszony, és ugyanúgy számít 1 napnak.
Az összeg számításánál lesz majd lényeges, hogy mikor mennyi volt a munkabéred. Az alapján számolják, hogy mennyit is kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!