Így akkor jár a GYED?

Figyelt kérdés

Sziasztok, tudom ezredik ilyen kérdés, utánanéztem már máshol, is de bizonytalan vagyok.

2016. Márciusától dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Egy évig , vagyis 2017.márciusáig 12 oráztam (3nap nappal, 3nap otthon, 3nap éjjel és így tovább. Idén , tehát 2017 márciusától megszűnt ez a folyamatos munkarend, így 8órában jártam 3 műszakban. Veszélyeztetett terhes vagyok július ota tp-n vagyok..2018 február végén fogok szülni, tehát néhány nap híján megvan a két évem a cégnél. Így akkor jogosult vagyok a GYED-re? Nem zavar be hogy folyamatos munkarendben dolgoztam egy évig?

2017. okt. 2. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, azt kell figyelni hogy napra megvan-e. Tehát mindegy hogy hány órában dolgoztál, ha csak 4-ben X napig, az is számít.

A napokat figyeld ne a ledolgozott órát.

2017. okt. 2. 11:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy benne biztos, szedd össze a papírjaidat a munkahelyekről, ahol mutatják a ledolgozott napokat és vidd be az OEP-hez, hogy segítsenek, támogatott lehetsz-e. Csak nem küldenek el... Valakinek kötelessége válaszolni egy ilyen kérdésre.
2017. okt. 2. 11:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat :) előbb utóbb az lesz, hogy bemegyek megkérdezem az oepnél, csak reménykedtem hátha van valaki aki hasonló cipőben járt :)
2017. okt. 2. 12:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tökmindegy, hogy milyen munkarendben dolgoztál, az számít, hogy a szülést megelőző 2 évben legyen 365 napod. Azt írod, 2016 márciusa óta folyamatos munkaviszonyod van, vagyis mire szülsz, 2018 februárra 1 év 11 hónap munkaviszonyon lesz (plusz ha közvetlen előtte dolgoztál máshol, azt is hozzáadják). Tehát igen,. ját a gyed, mivel megvan a 365 nap munkaviszonyod.
2017. okt. 2. 14:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ! :)
2017. okt. 2. 18:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Bizony, a munkaviszony, és a biztosított napok a lényeg. Ha csak 4 órában lettél volna bejelentve, az is ugyanolyan munkaviszony, és ugyanúgy számít 1 napnak.

Az összeg számításánál lesz majd lényeges, hogy mikor mennyi volt a munkabéred. Az alapján számolják, hogy mennyit is kapsz.

2017. okt. 3. 15:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2017. okt. 14. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!