Hogy működik a CSED igénylés?
Azt tudom hogy a kitöltött nyomtatvànyt a munkàltatónak kell leadni és ők intézik a tovàbbiakban. De a csatolandó papírok között írjàk az OEP kiskönyvet. Akkor nekem ezt el kell kérni a munkàltatótól majd visszaadni neki? Azért vetődik fel a kérdés mert a papírjaim egy budapesti központban vannak és nem a tényleges munkahelyemen, így nem olyan egyszerű hogy mellétesszük mikor beviszem a főnökömnek.
Kell még valamit csatolnom mellé a terheskiskönyv màsolatàn kìvűl?
Emlékeim szerint csak a kiskönyvet fénymásoltam le.
Mivel én a szülés előtti 28 napos időre is kértem a támogatást, utólag kellett bemennem az OEP-hez anyakönyvi kivonatot vinnem, hogy bemutassam, "valóban megszületett". Szóval ezzel számolj, ha korábban akarod.
1-es vagyok.
Ha nem viszed be utólag, akkor megvonják a támogatást! Talán két héten belül kell bemutatni. Nekem nem sikerült, mert olyan címre postázták a kérvényt, ahol nem lakok, így nem tudtam róla. Bérlethez kértem igazolást és mondták, hogy látják a hiányosságot, már 2 hónapja! be kellett volna mutatnom. Csak nem vették észre és még kaptam.. Szóval számolj ezzel, nehogy pórul járj! :)
A munkáltatónak kell online leadni az igényléseket.
De ehhez kell valami papír-alapú nyomtatvány is, amit az igénylő aláír. Ezzel lehet egy ellenőrzésnél igazolni,hogy az igénylő milyen adatokat adott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!