Maradhatok otthon?
Utolsó, erről mutatnál tanulmányt?
Ugyanis a gyerek 3 éves koráig az elsődleges szociális színtér a család. Azt a másfél 2 éves korában bölcsibe adást azok hangoztatják akiknek már kényelmetlen a gyerekkel foglalkozni otthon, mint a kérdezőnek, és inkább pihennek, nem foglalkozva a gyerek érdekével.
Egy ilyen idős kicsinek még bőven elég az a gyerektársaság amivel a játszótéren találkozik.
A bölcsőde és a gyed nem függ össze. Angyerek mehet bölcsődébe, anya kapja tovabbra is a gyedet vagy a gyest. A bölcsőde tilalom arra vonatkozik, amikor a nagyszülő van gyesen.
A 2. életévét betöltő gyerek után viszont nem jár gyed, csak gyes.
Tehat: mehet a gyerek bölcsibe, te pedig maradhatsz otthon, gyesen
13!
Nem kell tanulmány. Ha igazad lenne, a nyugati világ összes gyereke érzelmileg sérült lenne, hiszen ott nem szokás ilyen sokáig otthon lenni a gyerekkel. De amúgy meg nem mindegy neked, hogy a másik szülő hogy neveli a sajat gyereket ? A tied maradjon otthon veled 3 évig, ha neked az a jó, a másik meg majd beadja bölcsibe amikor neki jo
Ez, hogy ideje bölcsibe adni, ez oltári nagy butaság. Hét évet dolgoztam magánbölcsiben, és otthon lévő anyukának mindig azt tanácsoltuk, hogy heti 2 napra adja be, így van ideje pihenni, ügyet intézni, de sok időt töltenek így is együtt. Ez bőven elég akkor is, ha a gyerek társaságra vágyik, ennél többet ugyanis NEM igényel. A bölcsi nem ördögtől való, legtöbbször muszáj is, de ettől ne állítsuk be úgy, hogy KELL, meg IDEJE van, mert ez hatalmas tévedés!
Kérdező, én megértem, hogy pihenni szeretnél, nem vagy ettől rossz ember. Viszont buzdítanálak arra, hogy ne legyen bent minden nap a gyerkőc, csak 1-2 napot, és akkor az egy járható arany középút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!