Magzati adókedvezményt a betöltött 91. nap után ha a férjem igényeli akkor milyen papírokra van szükség? Munkahelyén kell bejelenteni, igényelni?
Jelenleg 13 hetes 5 napos vagyok.
A terhesség kora és a szülés várható időpontja a várandós kis könyvben is benne van.
Illetve voltam a héten genetikai ultrahangon, ahol kaptam leletet, és ott is szerepelnek ezek az adatok, és, hogy minden rendben van a magzattal.
A munkahelyem ma járt le a szerződésem, nem lesz meghosszabbítva, így a férjem szeretné megigényelni az adókedvezményt.
Hol kell pontosan ezt igényelni, és mi szükséges hozzá?
A dokidtól kell egy pecsétes igazolás, hogy betöltötted a 91. napot. Ezt beviszi a munkahelyére a férjed és a könyvelő oda fog figyelni, hogy havonta másképp vonja az adót. Ha esetleg nem nyújtjátok be, akkor a következő adóbevallásnál visszaigényelhetitek egy összegben.
Nekem a párom nem a férjem így én igényeltem, nem tudom hogy az orvosi papíron kell-e neki más..
SEMILYEN igazolás nem kell!!! A dokinál kapott pecsétes papírt 5 évig meg kell őrizni, de csak a NAV kérheti, ha ellenőriz.
A munkahelyen ki kell tölteni egy nyomtatványt, amiben kéri az adókedvezményt, és nyilatkozik, hogy te nem veszed igénybe.
Az eddig eltelt időre pedig jövőre tudjátok visszaigényelni, az idei adóbevallásban.
A munkahely nem hatóság, nem ellenőrzihet, házassági anyakönyvi kivonatot meg pláne nem kérhet. És hidd el, tök mindegy neki, hogy a férjed adót csal esetleg vagy nem, neki csak a nyilatkozat kell az igénylésről. A többi a NAV-ra tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!