Ikrek eseten mi jar 2x?
Figyelt kérdés
Az egyszeri anyasagi tamogatas 85 e x 2 vagy pedig 1x85e ft ha ketto baba szuletik? A gyed egyszer jar? Illetve a gyes es a csaladi potlek ikrek eseten hogy alakul?2017. máj. 23. 18:40
11/17 anonim válasza:
Szerintem meg nem durva, hogy ikrek esetén 2*85e jár, Azért sokba fáj egyszerre két gyerek. Ha egymás után születnek az más, megöröklik egymás után a kiságyat, babakocsit, ruhákat, de ikreknél ilyen nincs, egyszerre kell mindenből kettő. Nem beszélve az egyéb nehézségekről. Ne sajnáljuk tőlük, hogy kicsit többet kapnak.
12/17 anonim válasza:
Azert " er kevesebbet egy gyerek", mert keves a magyar, fogyunk, eloregedo tarsadalom. Ha egy gyereked van a paroddal, akkor attol meg fogyunk. Ha ketto van, akkor mindkettotok helyett lesz ember. 3 gyerektol szaporodunk. Ez szimpla politika. Nem kell ebbe belelatni olyanokat, hogy ha egy gyerek van, akkor az nem is szamit. Dehogynem szamit, csak igy osztonoznenek a tobb gyerek vallalasara, hogy ne fogyjunk el.
13/17 anonim válasza:
Aki sajnálja a 2 vagy több gyerekesektől a több adókedvezményt vagy a második anyaságit, szüljön még egy, kettő... gyereket! Ja az munkában is több? Vagy a munkahelyről kiesésben is? Kérem, valamit valamiért. Nekem is több (lenne) a fizetésem, mint a gyed/gyes+adókedvezmény+családi pótlék és kipihentebb is lennék. De én ezt választottam az egy gyerekes meg az egy gyereket+ az azzal járó előnyöket/hátrányokat.
14/17 anonim válasza:
ikreim vannak.
anyasági nem dupla, de magasabb
adókedvezmény dupla azt hiszem
csp dupla
tgyás ugyanannyi
gyed ugyanannyi
gyes dupla, és tanköteles korig jár
15/17 anonim válasza:
utolsó vagyok, nekem nem volt dupla az anyasági, csak kicsit több, 2013ban
16/17 A kérdező kommentje:
Nekem csak az a fura ebben, hogy pl egyszeri anyasagi tamogatas 65 e ft egy gyereknel, de kettonel meg 85 e ft x2. Szoval lehetne mondjuk akkor minden baba utan egyforma osszeg nyilvan egy babanal egyszeres, kettonel vagy tobbnel kettoszoros osszeg. En a vedonomet is kerdeztem hogy van ez, de annal tobbet hogy a netre kitett kacifantos szoveget felolvassa nekem tobbet nem tud.
2017. máj. 24. 16:48
17/17 anonim válasza:
Nekem a 2 gyerekem között 13 hónap a korkülönbség. 2010 ill. 2011-ben születtek. Mikor a 2-dik gyerkőc megszületett, akkor a nagyobb még ugye 1 éves volt, de elvesztettem az utána járó gyedet, csak a kisebbre kaptam. Tehát volt 2 gyerkőc. Testvérbabakocsit is be kellett szerezzek, hiszen egy 1 éves sem tud mellettem sétálni. Szóval, volt kiadás bőven. Ha most születnének így, akkor a nagyobbra kapnám a gyedet, a kisebbre a csedet, majd gyed és gyes egyszerre. Hol ebben az igazság? Sehol, de ez van. Ráadásul, akinek ikrei vannak, az a gyerekek 3 éves koráig kapja a gyedet. Valahol ez sem igazság, mert ahol 1-2 év a korkülönbség, ott nehéz megoldani a felügyeletet, ha az anya a legkisebb 2 éves korában visszamegy dolgozni. De ez van, ezt kell szeretni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!