Gyeden van egy baratnőm és jön a következő baba, viszont nem tudja elerni a céget ahol dolgozik, levelek is vissza jönnek, így hogy tud tappénzre menni?
Kedves 7-es válaszoló!
Írtam privát üzenetet
Ha biztosan működik a cég, akkor levelezzen velük tértivevénnyel.
Úgy tudom, két sikertelen kézbesítés után beáll a kézbesítési vélelem, tehát úgy kell venni, hogy értesült a cég arról, amit írt neki a levélben.
Ha táppénzre akar menni, szerintem kérjen tanácsot az OEP-től. A táppénzhez neki orvosi igazolásra van szüksége. Az már a munkáltató baja, ha az igazolást nem veszi át ill. nem jelenti a TB-nek a betegállományt. Én legalábbis így gondolom.
Én ajánlok 1 nap szabadság kivételt, mert jogilag így támadhatatlan
Nem az egy nap szabitól lesz jogilag támadhatatlan, hanem attól, hogy a munkáltató a fiz nélkülinek legkésőbb az utolsó napján a 1041-en jelenti a fiznélküli megszűnését. Ezt látja az OEP, ezért az első naptól tp-re jogosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!