Mostani állás szerint mit vehetek igénybe? CSED, GYED, vagy GYED Extra?
Ha hiányzik a biztosítási napból, azt le lehet róni készpénzben, hogy folyamatos legyen a biztosítási viszony? Vagy megszakítás esetén mi illetne meg? Ilyenkor újra fog ketyegni a számítás elve, mi szerint a gyermek születését megelező 2 éven belül kell meglenni a minimum 365 napnak?
Nem tudom mit hogy számolnak, már tök kínai az egész.
Nem vagyok terhes, de kíváncsi vagyok.
Jelen helyzetemben 2012.09.01-2016.12.31-ig volt folyamatos munkaviszonyom. Határozott időre vettek fel az előző munkahelyemre. Utána 2017.01.02-től 2017.04.01-ig álláskeresési járadékban részesültem, majd sikerült elhelyezkednem a mostani munkahelyemen, ami 2017.05.08-tól él.
Nem kell folyamatosnak lennie a munkaviszonynak. Lényeg, hogy szülés előtti 2 évbwn legyen meg összesen a 365 nap, és hogy a szülés napján is legyen munkaviszonyod vagy állásketesési járadékban részesülj.
Szóval neked jelen állás szerint simán járna minden.
Azt viszont hozzá tenném hogy a gyed extra nem külön ellátás, hanem aŕról (is) szól hogy munka mellett kapod a gyedet vagy gyest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!