Cseddel kapcsolatosan lenne kérdésem? Többi lent. Köszönöm.
Sziasztok!
Azt tudom, hogy a csedet a szülés elött 28nappal lehet igényelni. Jelenleg még dolgozom, nem tudom meddig amig birok, de nagyjából junius vége van becélozva utána kiveném a szabikat amenyit csak lehet +táppénz + csed. Kérdés lényege: Szept 18ra vagyok kiirva, akkor a csedet aug 21től igényelhetem? (Gondolom a hétvégi napokat is bele kell számolni?) Táppénz aug 20ig jár? Amit nem értek, mivan akkor ha a baba előbb vagy később születik mint a kiirt dátum? Mikor és hogyan zárják le a tp -s papírt? Ill a tp összegét és a csedet mikor utalják? Oktoberbe? Akkor Szeptemberbe utalnak valamennyi fizetést?
Remélem érthető a kérdésem, ha nem tiszta valami írjatok megprobálok érthetően válaszolni. Egyébként a munkahelyemen 2015.okt.05 óta dolgozok, határozatlan idejű szerződéssel.
Köszönöm a válaszokat!
Üdv 26N, 19hkm
Szóval aug. 20-ig táppénzen vagy. Háziorvossal lezáratod, kiadja a papírt. aug. 21-gyel igényled a Csed-et. Én úgy tudom a kiírt időpont a viszonyítási alap... ha később szülés, nem gond... ha hamarabb akkor pedig benne vagy a 28 napba. Mert leghamarabb a szülés kiírt időpontja előtt 28 nappal lehet igényelni.
Az én ötletem aug. 31-ig tp. szept. 1-től csed.
Hasonlóan akartam én is, de a tb ügyintéző lebeszélt róla... Mert akkor hosszabb ideig kapom a csed - et, ha csak a szüléstől igénylem... És később kell igénybe venni a gyed-et amiből többet vonnak.
Értem, köszi. A tp t meg csedet akkor oktoberben utalják?
Mindenképp szülés elött akarom igényelni a csedet. Tp éhen halni elég... (félre értés ne essék, nem a semmire szülök, de számít minden ft.) Gyed nem gond, hogy kicsit kevesebb lesz, mert megyek vissza dolgozni. (Legalább félállásba. Esetemben ez havi 4-6munkanapot jelent, ha teljesbe tudok menni akkor is 10-12nap csak.) De ez majd kialakul. Ha jól tudom gyed mellett lehet dolgozni,nem? Valamit akartam még irni, de elfelejtettem.. :D Ha eszembe jut megírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!