Bari87 kérdése:
Csed után mennyi lesz a gyed összege?
Figyelt kérdés
Érdeklődnék hogy gyed-t hogy számolják mert a feleségemnek 50000Ft-tal kevesebb gyed! Hogy lehet járt már valaki igy?2017. ápr. 7. 19:27
1/10 A kérdező kommentje:
Csednél 6700napi átlag keresete annak a 70%-kát kapta az 4690Ft bruttó le megy az adó! A gyedre meg kihoztak 4500Ft annak a 70%-ka 3150 bruttó adó és nyugdij járulék lemegyek! Mért lett ilyen kevés? Mért számoltak új napi keresetet?
2017. ápr. 7. 19:34
2/10 anonim válasza:
Hát most ezt így látatlanban mi nem fogjuk tudni megmondani. Mennyi a havi bére, szokott-e pótlékot kapni, táppénzen volt-e a várandósság alatt, melyik hónapban szült?
3/10 A kérdező kommentje:
2016 10 hóba szült!Most telt le március 17 a csed Tavaly január 12 óta volt táppénzen!
2017. ápr. 7. 19:47
4/10 anonim válasza:
A CSED-et még tényleges jövedelemből számolták, a GYED-et a sok táppénz miatt szerződés szerintiből. Ha szokott pótlékot kapni, és volt karácsonyi/évvégi jutalom, az megdobhatta ennyivel a CSED-et. Mennyi a fizuja a szerződésben?
5/10 A kérdező kommentje:
Az óra bére 812Ft bruttóba!
2017. ápr. 7. 20:11
6/10 anonim válasza:
Hát akkor ez sajnos ennyi. Ha a várandósság alatt is dolgozott volna kb április végéig, akkor lenne több.
7/10 A kérdező kommentje:
De nem értem akkor se hogy miből számolják ki ezt az összeget! Hétfőn bemegyünk a munkáltató hoz! Mer ha az óra bér ből számolom még akkor se jön ki ez az összeg! 812*8 6496ft ennek a 70%-ka 4547Ft bruttó a nettója 3411Ft én számitásaim szerint! A cég számitása 2400Ft nettó! Azt nem értem hogy jött ki ez a munkáltatónak!
2017. ápr. 7. 20:41
8/10 anonim válasza:
Úgy jön ki, hogy nem miden nap dolgozna, csak munkanapokon (v beosztás szerint). Hónaptól függően ez 20-22 munkanap. Ha a pótlékszámításnál használatos 174-el szorzod be a 812-t (=141288 ez a bruttó havi bére pótlékok nélkül), és azt osztod 30-al, akkor jön ki egy napi bér. Ők vlsz nem pont 174-el szoroztak, talán az igénylés hónapjának munkanapjaival számoltak, ezt nem tudom.
9/10 anonim válasza:
Azt viszont rosszul írtam hogy április végéig kellett volna dolgoznia, GYED-hez elég lenne 30 nap, ami január vége. Sajnos ebből a szempontból pont a lehető legrosszabb időpontban lett várandós/szült. Ha egy hónappal később jött volna a baba (feltéve persze hogy amiatt volt táppénzen és nem betegség miatt), akkor meglett volna a 30 nap.
10/10 A kérdező kommentje:
Ja értem hogy munka napra veszik igy már értem! Válaszait köszönöm!
2017. ápr. 7. 21:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!