Beleszámít, vagy nem? Csed.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a munkaköröm miatt majdnem a teljes terhesség alatt táppénzen voltam, a csed-et visszafelé 3 hónap a táppénz is beleszámít,tehát az utolsó 6 hónap átlagát nézik, vagy levonom az utolsó 3 aktív hónapot, és az azelőtti 6 hónapot számolom? 2016 Februártól-júliusig, aug-tól táppénzen voltam, vagy 2015 november-2016 áprilist számolják... Köszi
Van,persze, 4 éve vagyok itt. Akkor februártól júliusig átlagolnak?
Teljesen nem értem sajnos. Ugyanannyi csedet kaptam, mint táppénzt...
Nagyjából átlagolnak, de mivel napokban számolják, így lehetnek kisebb eltérések.
Ha minden hónapban ugyanannyit kapsz, akkor a CSED magasabb kellene hogy legyen, hiszen az 70%, a táppénz pedig max 60%. A betegszabi tudja kicsit lehúzni. Nincs nálatok véletlenül karácsonyi-évvégi jutalom? Lehet hogy az megdobta a táppénzt (ha azt augusztustól kaptad, akkor azt a dec-májusi időből számolták, a CSED-et meg a febr-júliusból).
Nem az utolsó 3 aktív hónapot kell kihagyni, hanem a szülést megelőző 3 naptári hónapot, akkor is ha az táppénzes volt, tehát február-július (kb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!