Mennyit kapok majd, ha emelik most a bérem?
Babát tervezünk párommal, nyáron állunk rá a dologra, és sokat olvasgattam, hogyan működik a tgyás gyed gyes stb....
Viszont tavaly tavasz óta 150 eft volt a bruttó bérem, most pedig 200 e ft ra emeleik fel áprilistól. Ha pl jövő évben szülök, akkor melyik béremmel számolnak?
Szülést megelőző 3. hónap utolsó napjától számolnak vissza 180 napot, és ennek átlaga lesz az alap.
A táppénzes napokat átugorják.
Sajnos nem értem :(
Azt írják a neten is hogy az igényléstől visszaszámított 3. Honap utolsó napjátol számított 180 nap átlagbére! Szóval ha én 2017 Májustól 200 ezer ft bruttó bérre leszek bejelentve mikortól kapom az ebből az összegből számított GYEDet?
Valamint úgy irják hogy az igényléstől számított....mikor kell a GYEDet? TGYÁs f is így számolják? Jajjj de kusza ez nekem.... :/
Augusztusban szeretnénk próbálkozni először hogy a nyáron még ketten legyünk :)
Tudom-tudom rotka hogy elsőre összejön, de ezt terveztük el és türelmesen várunk!
2018 áprilisnál előbb nem fogok az tuti!
Köszönöm, hogy segítesz, ez nagyon fontos nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!