Miből számolják a második gyerekre a csed-et és gyed-et? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Második babámat várom aki októberben fog megszületni. Az első gyerekem után febr.24.ig kapom a gyed-et, utána pedig gyesen leszel vele és mellette 4órában visszamennék a munkahelyemre dolgozni. Miből fogják számolni a gyedet? A 4 órás béremből???
Vagy esetleg gyes mellett táppénzre is eltudnék menni? Azt miből számolnák?
2017. febr. 15. 09:56
1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy GYES mellett el lehet menni táppénzre úgy, hogy megszakítod a fizetés nélküli szabadságodat (mert ugye GYED/GYES alatt azon vagy hivatalosan, legalábbis nálunk így megy) és kérsz pár nap szabadságot, az olyan mintha kvázi munkában lennél és így, ha letelik ez a pár nap szabi, kiírathatod magad táppénzre. A táppénzt ,meg a tényleges jövedelmedből számolják, mármint mintha visszamennél dolgozni a meglévő munkaviszonyodba.
2/4 A kérdező kommentje:
És ha gyes mellett 4órában dolgozom akkor mikor számolnák a másodikra a gyedet?
2017. febr. 15. 12:30
3/4 A kérdező kommentje:
Nem mikor hanem miből bocsi ;)
2017. febr. 15. 12:30
4/4 anonim válasza:
Bocs, nem néztem azóta a gyakorit. Ezt sajnos így nem tudom megmondani, próbálj érdeklődni a munkahelyen, vagy a kormányhivatalnál. Nekem volt,hogy ő adtak választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!