Anyasági és munka együtt. Rendes munkaviszonynak számít?
Kicsit bővebben: A hónap végén a legkisebb gyerkőc betölti a 3 évet. Eddig úgy volt, hogy elmegyek anyaságira ebben az évben, mert anyukám csak jövő év januártól lenne nyugdíjas, onnantól be tudna segíteni a gyerekeknél.
De! Nagyon jól jönne a pénz mivel építkezni szeretnénk tavasszal. Arra gondoltam, hogy visszamennék a régi munkahelyemre 6 órában, így reggel és délután még el tudnám vinni/hozni a gyerekeket suliból/oviból. Mellette pedig igényelném az anyaságit is.
A fő kérdésem. Ha lenne egy 4. gyerkőc, kapnék újra GYED-et? A munkaviszonyom folyamatos már az első gyerekem óta, ugyan ide mennék vissza most, csak nem tudom, hogy ha igénylem az anyaságit, akkor változik -e valami.
Ha CSAK anyaságira megyek el és közben terhes leszek, akkor csak a GYES fog megjárni?
Nagyon hálás lennék ha valaki tudna ezekre válaszolni.
Köszi! A legkisebb 4 éves koráig nem valószínű, hogy megszületne, mivel csak jövő nyárra terveznénk a babát. A kicsi addigra kb. 4,5 éves lenne.
Azt tudom, hogy GYET mellett lehet dolgozni 6 órában. De! Ha mégse megyek vissza dolgozni, csak GYET-en leszek és közben ugye terhes lennék, akkor a baba megszületése után csak GYES-t kapnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!