Diákmunka és gyed?
Szeretnénk babát és kellene 365 biztosítotti nap:)
Egyetemre járok, havi pár alkalommal kell bemenni, de félek nem fognak 8 órába felvenni sehova, mert hát már a próbaidőben is kellene szabadság.
A diákmunka beleszámít abba a bizonyos 365 napba?
Vagy ha nem, iskola mellett van esély rá, hogy akárhova felvegyenek? (szakmámon belül sincs gyakornoki állás, szakmán kívül is bármi jó lenne, de sajnos pénzzel nem tudok dolgozni)
Mar bocsi, de szulni akarsz es ilyen alapveto dolgoknak nem nezel utana? Ez a felelosegteljes gyerekvallalas.
A GYED et a fizetesbol szamoljak. Szerinted egy diakmunkaval mennyit keresnel ? Foleg ha csak par orat mesz. Na mert abbol lenne szamolva a gyed!
Eloszor nolj fel , vegezd el az iskolat, dolgozz.
Egyetemistaként tudhatnád, hogy nincs diákmunka, mint jogi kategória.
Ha munkaviszonyos vagy, akkor biztosított is, ez alapján jár egbizt pénzbeli ellátás.
Iskolaszövetkezetben foglalkoztatva nem vonnak egbizt járulékot, ezért nem ellátás alapja.
MEgbízásnál attól függ, efo esetén meg semmiképpen sem számít bele.
Na, milyen jogviszonyban dolgozol diákként?
Ha olyat találsz,ami nem diákmunka,hanem rendes,de megfelel az órarended mellé,akkor úgy számít. De nem erre alapoznék inkább.
Tanulj,az az első most,mellé dolgozz ha akarsz,de azt tedd félre,jól jön.
Hiába keres az ember marha jól,a gyed maximalizálva van idén br 178500 forintban,az nettó úgy 130. Nem túl sok. És ehhez br 255000 fizetés kell. Az azért nem olyan gyakori.
Köszi mindenkinek!
Drogosokra szakosodtam családok helyett, pedig most jól jönne :D
Rendes állást szeretnék én is, de aggódok h az órák miatt úgysem vennenek fel sehova (sok önéletrajzot kipörgettem).
Bizonyos dolgok miatt 28 leszek mire befejezem az MA-t, és nem szeretnék az örökkévalóságig várni a babával, sajnos bevadult az a bizonyos óra.
Csak kutatok a lehetőségek után, hogy lenne jobb. A diákmunkára nem találtam egyértelmű választ, úgyhogy köszi h írtatok!!
Hát akkor marad a főállás, remélem találok valamit, persze a szakmámban lenne a legjobb.
#3 nem pár órát mennék, hanem rendesen. Van olyan ismerősöm aki szallagra ment, mintha rendesen dolgozna, éjjel is.
A nővérem is diákszövetkezeten keresztül dolgozott a tescobam napi 8 órában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!