Mennyi bruttó fizetés kell ahhoz, hogy 70050 Ft adó-és járulékkedvezményt igénybe tudjak venni?
309000 Ft fizetéssel lehet teljesen kihasználni a 3 gyerekes kedvezményt.
(ami 99.000 ft, nem tudom, neked hogy jön ki a 70050)
Te is ki tudod számolni: 15 % adót fizetsz, 17% járulékot.
SZóval azt kell tudni, mennyinek a 32%-a a 70500 Ft.
(segítek: 220312.5 Ft)
Viszonylag sok.
Párom a br 274'böl kb netto 183 kApott ki.
Honnan szeditek, hogy csak SZJA kedvezmény van???
Ahogy a kérdező is írja, ADÓ ÉS JÁRULÉKKedvezményt szeretne igénybevenni.
Az 1-es válaszban megírtam a pontos összegeket.
"Ez is csak a magas fizetésüeknek van kitalàlva es kik a magas fizeteésüek? Hat nem a minimalbéres hàrom gyerekes csalàdok.Harja Magyarorszag !"
Kedves privátban író, ha megengeded, itt válaszolnék:
Nem értelek.
A garantált bérminimum idén 161.000 Ft. Tehát ha mindkét szülő a garantált bérminimumot kapja (szakmunkás minimálbér), akkor 3 gyereknél is teljes mértékben ki tudják használni a kedvezményt.
Ha csak minimálbért keresnek, akkor is 2 szülő összesen 255.300 Ft-ot kap. Abból is elég sok kedvezmény érvényesíthető (pontosan 81696 Ft)
Szóval nem értem, miért gondolod, hogy a magas fizetésűek tudják csak kihasználni...
Minden járulékból is érvényesíthető.
Br 310-nél van meg kb a 99 ezer három gyerekre. Nálunk párom fogja kérni,neki most br 315 és még nincs is harmadik gyerek.
Nekem olyan kevés most a csed,hogy még az összes levonás is csak 7ezer,igy én kérek egyre és párom egyre most. Majd házasság esetén már mindkettőre ő kéri. A nagy nevelt lánya csak,ő az én előző kapcsolatomból van. Lassan házasodunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!