A családi adókedvezmény csak a terhesség alatt jár vagy utána is? A párom és én is megigényelhetjük?
Figyelt kérdés
2017. jan. 24. 10:18
1/12 anonim válasza:
Csak egyikőtök igényelheti egy gyerek után. A magzat betöltött 90. napjától.
2/12 anonim válasza:
A párod csak akkor igényelheti a magzatit havonta, ha a férjed. Ha nem az, akkor ő csak utólag.
3/12 A kérdező kommentje:
de ez szülés után is jár vagy csak a terhesség alatt?
2017. jan. 24. 10:35
4/12 anonim válasza:
Te nem ebben az országban élsz?
5/12 anonim válasza:
Jár utána is, viszont egyszerre csak az egyik szülő veheti igènybe.
6/12 anonim válasza:
1. vagyok. Talán nem világos, de a CSALÁDI adókedvezmény akkor is jár, amikor CSALÁDDÁ váltok egy gyermek születésekor. Nem az a pláne, hogy a gyermek születése után jár, hanem hogy már a magzat életének 90. napjától jár. Onnantól gyermeknek tekinti a magyar törvény.
8/12 anonim válasza:
Igényelhetitek mind a ketten,de megosztottan és nem duplán...mondjuk 1 gyereknél azért nem igazán állhat fenn az,hogy az egyik fél nem tudja teljesen kihasználni mert az inkább már a 3 gyerekre járó összegnél szokott többnyire előfordulni
9/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat most csöppentem bele még csak a kismamak vilagaba...
Mostmár értem. Ha én amíg dolgozok addig a munkaltatom fizeti utána az állam?
2017. jan. 25. 17:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!