Visszamegyek dolgozni gyed mellett mi történik ha TP-re kell jönnöm?
Ha a gyerek beteg lesz, kapod a táppénzt és a GYED-et. Tuti, nekem többször volt így. Férjem is volt táppénzen a gyerekkel, miközben én kaptam a GYED-et. Neki hőbörgött a munkáltatója, de egyeztettünk az OEP-el és természetesen mehetett a dolog.
Mivel a kormány lehetővé tette, hogy bérrel egyidejűleg is kapható a GYED, ezért nyilván a táppénzzel egyidejűleg is...mivel a táppénz a kieső jövedelmet hivatott pótolni.
Valóban, egy gyerek vagy egy munkaviszony után nem jár két ellátás. Nem vehetsz igénybe pl gyest és gyetet igénybe ugyanarra a gyerekre, nem lehetsz egyszerre tappenzen és gyermekapolasi tappenzen, stb.
De: te egy régebbi munkaviszony alapján kapod most a gyedet. Ha holnap felmondanal a munkahelyeden, akkor is kapnad. A gyermekapolasi tappenzt a mostani munkaviszonyod alapján kapod. Semmi köze a kettőnek egymáshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!