Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Visszamegyek dolgozni gyed...

Visszamegyek dolgozni gyed mellett mi történik ha TP-re kell jönnöm?

Figyelt kérdés
Kapom még a gyed-et dolgoznék,de ha lebetegszik a gyerek és eljövök TP-re akkor addig nem jár a gyed?
2017. jan. 11. 15:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerek beteg lesz, kapod a táppénzt és a GYED-et. Tuti, nekem többször volt így. Férjem is volt táppénzen a gyerekkel, miközben én kaptam a GYED-et. Neki hőbörgött a munkáltatója, de egyeztettünk az OEP-el és természetesen mehetett a dolog.

Mivel a kormány lehetővé tette, hogy bérrel egyidejűleg is kapható a GYED, ezért nyilván a táppénzzel egyidejűleg is...mivel a táppénz a kieső jövedelmet hivatott pótolni.

2017. jan. 11. 19:41
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
Abba csak te magyaráztad bele, hogy arra vonatkozik.
2017. jan. 11. 19:50
 13/17 anonim ***** válasza:
A bemásolt rész nem ír olyan kitételt, hogy csak saját jogu tp-re lenne jogosult gyed mellett. Pont az írja, hogy aki dolgozik, az jogosult tp-re. Gyed meg egyéb ellátás mellett is.
2017. jan. 11. 20:29
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Oké, megadom magam. Remélem igazatok van.
2017. jan. 11. 20:56
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nem volt világos mert arra emlékeztem csak h két ellátás nem járhat egyszerre.
2017. jan. 12. 06:50
 16/17 anonim ***** válasza:
74%

Valóban, egy gyerek vagy egy munkaviszony után nem jár két ellátás. Nem vehetsz igénybe pl gyest és gyetet igénybe ugyanarra a gyerekre, nem lehetsz egyszerre tappenzen és gyermekapolasi tappenzen, stb.

De: te egy régebbi munkaviszony alapján kapod most a gyedet. Ha holnap felmondanal a munkahelyeden, akkor is kapnad. A gyermekapolasi tappenzt a mostani munkaviszonyod alapján kapod. Semmi köze a kettőnek egymáshoz

2017. jan. 12. 14:50
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2017. jan. 12. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!