Mi fog járni, egy tanulói jogviszonyban levő anyukának?
18 éves vagyok, 13 hetes terhes. Érettségi előtt állok, augusztusban fog megszületni a babó, aki tervezett gyerek. :) jelenleg tanulói jogviszonyom van, de ugye júniustól megszűnik.
mi fog nekem járni?
Sajnos csak gyes és csp, dipolomás gyed csak a nappali tagozaton, egyetemen vagy főiskolán tanulóknak jár.
Akármennyire is szerettetek volna babát, tényleg nem volt most jó ötlet, ha kiderül, hogy terhes vagy, a középiskolát nem fejezheted be nappali tagozaton. Ha átmész estire vagy levelezőre, akkor meg veszélyben az érettségi... Ezt a fél évet még kivárhattátok volna a TE érdekedben, és erre a párodnak is figyelni kellett volna.
Azt kifelejtettem, hogy ha a tanulói jogviszonyod megszűnik, akkor magadnak kell fizetned a tb-t, mert ha nem teszed, nem leszel jogosult ingyenes orvosi elletásra. (És ha fizetned kell a szülésért, az több százezer Ft lesz, a hálapénzen felül.)
4.
köszönöm a választ! :)
nappali tagozaton végzem a sulit, magántanulóként, így befejezhetem. Nyelvvizsgám van, jogsim is, angol és olasz emelt, latin-info közép előrehozott érettségim is van.Már csak pár tárgyból érettségizek. :)
Nyelvből és infóból még van előrehozott.
És a kérdésre már a többiek válaszoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!