GYES mellett nem kell fizetni kisadózóként?
Ehhez nem kell személyes tapasztalat, amely hónapban gyedet kaptál, arra a hónapra mentességet kapsz a tételes adó megfizetése alól.
Milyen olyan jogszabályt találtál, ami nem egyértelmű vagy ezzel ellentétes?
Hát, szerinted ma Magyarországon létezik olyan pénzkereseti forrás, amiből nem kellene adózni????
SZóval igen, kell a havi 25.000 Ft adót fizetned a vállalkozásodban.
Ràd meg a kedvezőbb vonatkozik.
De mondjuk az sem mindegy mit vàllalkozol.
Upsz, sorry, benéztem a tv-t. A mentesség csak arra vonatkozik, ha abban a hónapban nem dolgoztál a vállalkozásodban. Magyarul ha gyest kapsz, akkor nem kell szüneteltetned a vállalkozásod arra az időszakra, amikor épp nem dolgozol benne, enélkül is mentesülsz a tételes adó megfizetése alól.
2012. évi CXLVII. tv. 8. § (9) a)
pont ez az a sor, amit nem értett senki.
egy barátnőm ugyanígy van, és neki konrétan azt mondta a könyvelője, NEM kell semmit fizetnie, viszont ott van az a sor, miszerint akkor nem kell, ha nem dolgoztál benne.
én is így értem, hogy a 25.000 fog rám vonatkozni.
Valószínűleg a könyvelő is benézte a sor végét, elsőre én is azért írtam, amit:D
Vesszővel van leválasztva, magyarul a rád vonatkozó rész így hangzik:
"Nem kell megfizetni a kisadózó után az (1), a (2), valamint a (4a) bekezdés szerinti adót azon hónapokra vonatkozóan, amelyek egészében a kisadózó...gyermekgondozást segítő ellátásban...részesül, kivéve ha a kisadózóként folytatott tevékenységébe tartozó munkát végez.
Szóval te érted jól, amennyiben dolgoztál a vállalkozásodban abban az adott hónapban, akkor meg kell fizetned a 25ezret.
Jajj de jó amikor a sok okos lepontozza a heltes de neki nem tetsző vàlaszt.
Nagyon remélem, hogy itt mindegyik ostoba póruljàr,amikor kiderül hogy kellett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!