Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYES mellett nem kell fizetni...

GYES mellett nem kell fizetni kisadózóként?

Figyelt kérdés
Most fogom kiváltani az egyéni vállakozóit, kisadozó leszek. Azt olvastam, hogy amíg a GYES-t kapom, nem kell fizetnem a havi 25.000 forintot, de nem egyértelmű a törvény / jogszabály és a több fellelhető infó sem. (Ne linkeljétek légyszi ezeket be, mert olvastam, személyes tapasztalat érdekelne.) Főállásom is van egyébként.
2017. jan. 9. 13:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
11%
Főàllàs mellett nem kell semmit fizetni csak a vàllakozói kivét utàni szja-t.
2017. jan. 9. 13:45
 12/23 Carragher_x ***** válasza:
50%

Ehhez nem kell személyes tapasztalat, amely hónapban gyedet kaptál, arra a hónapra mentességet kapsz a tételes adó megfizetése alól.

Milyen olyan jogszabályt találtál, ami nem egyértelmű vagy ezzel ellentétes?

2017. jan. 9. 13:45
 13/23 anonim ***** válasza:
71%

Hát, szerinted ma Magyarországon létezik olyan pénzkereseti forrás, amiből nem kellene adózni????

SZóval igen, kell a havi 25.000 Ft adót fizetned a vállalkozásodban.

2017. jan. 9. 13:46
 14/23 Carragher_x ***** válasza:
*gyest
2017. jan. 9. 13:46
 15/23 anonim ***** válasza:
71%

Ràd meg a kedvezőbb vonatkozik.

De mondjuk az sem mindegy mit vàllalkozol.

2017. jan. 9. 13:47
 16/23 Carragher_x ***** válasza:
100%

Upsz, sorry, benéztem a tv-t. A mentesség csak arra vonatkozik, ha abban a hónapban nem dolgoztál a vállalkozásodban. Magyarul ha gyest kapsz, akkor nem kell szüneteltetned a vállalkozásod arra az időszakra, amikor épp nem dolgozol benne, enélkül is mentesülsz a tételes adó megfizetése alól.

2012. évi CXLVII. tv. 8. § (9) a)

2017. jan. 9. 13:58
 17/23 A kérdező kommentje:

pont ez az a sor, amit nem értett senki.

egy barátnőm ugyanígy van, és neki konrétan azt mondta a könyvelője, NEM kell semmit fizetnie, viszont ott van az a sor, miszerint akkor nem kell, ha nem dolgoztál benne.

én is így értem, hogy a 25.000 fog rám vonatkozni.

2017. jan. 9. 14:01
 18/23 Carragher_x ***** válasza:
85%

Valószínűleg a könyvelő is benézte a sor végét, elsőre én is azért írtam, amit:D

Vesszővel van leválasztva, magyarul a rád vonatkozó rész így hangzik:

"Nem kell megfizetni a kisadózó után az (1), a (2), valamint a (4a) bekezdés szerinti adót azon hónapokra vonatkozóan, amelyek egészében a kisadózó...gyermekgondozást segítő ellátásban...részesül, kivéve ha a kisadózóként folytatott tevékenységébe tartozó munkát végez.

Szóval te érted jól, amennyiben dolgoztál a vállalkozásodban abban az adott hónapban, akkor meg kell fizetned a 25ezret.

2017. jan. 9. 14:06
 19/23 anonim ***** válasza:
58%
Gondolom KATA-s leszel.Szüneteltetheted a fizetést, de akkor nem is dolgozhatsz a vállalkozásban aktivan. Lehet alkalmazottad, akit bejelentesz és ő dolgozhat. De te csak akkor nem fizetsz, ha te nem is dolgozol.
2017. jan. 9. 18:28
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Jajj de jó amikor a sok okos lepontozza a heltes de neki nem tetsző vàlaszt.

Nagyon remélem, hogy itt mindegyik ostoba póruljàr,amikor kiderül hogy kellett volna...

2017. jan. 9. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!