Ti megkaptátok már a NAV-tól kiskorú gyereketek adókártyáját?
Állítólag a NAV mindenkinek ki fogja küldeni, illetve elvileg kiküldte hivatalból minden kiskorú gyerek adókártyáját, aki 2016. december 31-ig nem tölti be a 18. évét. Vagy valahogy így.
Az én gyerekem 9 éves.
Én nem kaptam adókártyát neki eddig még.
Januártól a családi adókedvezményt már csak ennek a számnak a feltüntetésével lehet igényelni. Eddig elég volt a Taj szám.
Várjak még vagy intézkedjek inkább? Félek kicsúszok az időből.
Adókártya hiányában is lehet,lakcimkártyával.
A nagyobbnak,4éves,3éve jött meg. A picinek ,3hos lesz,még nem jött. De mikor a babakötvényt nyittattam,ott látták a rendszerbe neki,hogy mi.
Mi sem kaptuk meg. Idén még e nélkül is járt az adókedvezmény, de jövőre már kell hozzá.
Így én is megpróbálom intézni.
Egyébként 9 éves.
Nekünk mindháromnál megküldték születés után nem sokkal a babakötvény megnyitásáról szóló papírt. Ez tartalmazza az adóazonosító jelet is.
Egyébként a 2012-ben született lányomnak féléves korában kiküldték kártyaformában is, illetve a tavaly októberben született lányom tegnap kapta meg. (papír szerint dec. 12-én kelt)
A 9 éves fianak viszont mi igényeltük meg anno 2 éve a családi gazdálkodás miatt.
Én voltam a NAV-nál azt mondták, hogy az adókártyát a 2007 és 2008-ban születetteknek nem küldik ki automatikusan.
Nekünk is azt mondta a hölgy, hogy amikor kaptuk a levelet a Babakötvényről abban benne volt az adóazonosító jele a gyereknek. Csak hát én azt úgy elraktam, hogy csak na. (én nem hoztam el a kincstártól)
Úgyhogy lényeg, hogy jól tettem, hogy bementem és nem vártam, hogy kiküldjék automatikusan mint ahogy a hírekben volt.
Csak azért írom le hogyha valaki esetleg még ilyen cipőben jár akkor ne várjon, intézkedjen.
Hátha jól jön még ez az info valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!