A gyed extra keretén belül 6 hónapos kortól vissza lehet menni dolgozni, ha bölcsődébe adom a babát?
Persze, ez gyed extra lényege. Mégis hova máshova tennéd a babát, ha visszamész dolgozni?
Linkeld már be, légyszi!
Ha dolgozol, semmi gond nincs azzal, ha bölcsődébe van a gyerek, hisz valahol kell lennie míg dolgoztok. A gyed megvonás azokra vonatkozik akik otthon vannak, nem mentek vissza dolgozni, ennek ellenére bölcsiztetik a kisit.
De azt nem tudom, hogy ez ténylegesen érvénybe lépett-e.
Most megnéztem z OEP honlapját, és elvben már érvényben van.
"A jogosultsági feltételek fennállása esetén sem jár a szülőnek a gyermekgondozási díj,
ha a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsődében, családi napköziben, házi gyermekfelügyeletben) helyezték el, kivéve ha a a jogosult keresőtevékenységet folytat, továbbá ide nem értve a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést,"
igy van, bölcsibe lehet adni ha visszamész dolgozni, gyed extra, kapod mindkettőt :)
viszont ha beadod a babád bölibe és otthon maradsz akkor pedig semmit nem kapsz
"kivéve ha a a jogosult keresőtevékenységet folytat"
Szóval folyósítható, ha dolgozik a szülő. Szóval nincs ilyen érvényben, hogy ha bölcsis a gyerek, akkor nem jár fizetés mellé az ellátás.
"viszont ha beadod a babád bölibe és otthon maradsz akkor pedig semmit nem kapsz"
Nem tudod bölcsibe adni, ha otthon vagy, mert a gyed extra miatt nagy a túljelentkezés, és csak munkáltatói igazolással veszik fel a gyereket. Aki otthon van, nem tudja bölcsibe adni a gyerekét!
Kedves utolsó válaszoló. Azt már kiveséztük, hogy ilyen csak akkor lehet, ha a szülő nem dolgozik, hiszen egyébként jár a gyed+fizetés együtt bölcsitől függetlenül.
Azt hittem evidens, és mindenkinek tiszta, hogy a bemásolt szöveget mire értettem. Ezek szerint nem...
"Aki otthon van, nem tudja bölcsibe adni a gyerekét!"
De van aki tudja. Nem mindenhol van olyan túljelentkezés. Ismerősömék is olyan városban laknak, ahol van hely bőven, és simán bevették munkáltatói nélkül is a gyereket, örültek, hogy nő a létszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!