Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Valakinek szintén nehéz volt...

Valakinek szintén nehéz volt ott hagyni a munkáját?

Figyelt kérdés
Én nagyon szégyenlem magam. Még mindig dolgozom 35 hetesen és nagyon szeretem a munkámat, rengeteget dolgoztam azért,hogy eljussak végre a várva várt pozícióba. Ma pedig beszélgettünk a munkahelyen és tudomásul kell vennem ,hogy be kell fejeznem és elmennem gyesre. Sírtam is itthon és nagyon nehézen emésztem meg azt, hogy most takarékra kell magam tenni, talán már többet vissza sem tudok kerülni mert lejár a szerződésem is. A baba persze fontos nekem,de akkor is el vagyok keseredve ez miatt, hogy nekem segélyt kell felvennem és otthon ülnöm.

2016. okt. 13. 23:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Amit kapsz ellátás nem segély , azért megdolgoztál. Ha ennyire fontos a munkád már fél év után vissza tudsz menni dolgozni úgy hogy a gyedet is kapod majd. Én 33. hétig dolgoztam, szintén szerettem a munkám. Mikor 1 éves lett a kisfiam elmentem dolgozni egy másik munkahelyre kipróbálni egy új szakmát és sokkal jobban bejön mint a fő munkahelyem. Pedig nekem is az álom meló volt. Gyerek mellett sok mindent átértékel az ember. Az új helyem sokkal rugalmasabb es gyerek mellett ez talán a legfontosabb. A fő munkahelyem is megvan még de nem igazán tervezem a visszatérést. Sőt inkább kistesót szeretnénk. És hidd el nem fogsz otthon ülni a baba mellett. Majd csak azt kívánod bárcsak nyugiban ülhetnél egy kicsit. :) Az anyaság szerintem a legnagyobb kihívás az ember életében. Mondom ezt úgy hogy én is szeretek dolgozni.
2016. okt. 14. 03:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi ezért és mert a férjem nagyon szeretett volna gyeden lenni, cseréltünk a fiunk 8 hónapos korában. Férjem egyik legnagyobb álma teljesúlt ezzel, és én sem estem ki sokáig a munkából. Nem szégyelljük a döntésünket, a többi gyereknél is így szeretnénk csinálni.
2016. okt. 14. 06:14
 3/6 anonim ***** válasza:
46%

Mi ez a marhaság? A csed/gyed NEM segély és arra se kötelez senki, hogy otthon maradj. Mehetsz vissza, amint tetszik. Még a féléves kort se kell megvárnod, ha nem óhajtod igénybe venni a nem segély csedet.

Ha áldozatként tekinted a gyerekvállalást, az a legkevésbé a gyereknek nem jó (mondjuk szvsz várhattál volna még vele, ha így megvisel).

2016. okt. 14. 07:34
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

Szia. Igen, CSED/GYED pénzbelinellátás, nem segély.

Amúgy én is szeretem a munkámat, dolgoztam szülésig aztán miután meglett a pici is dolgoztam itthonról. Végül rá kellett jönnöm hogy bármennyire is szeretem a munkám a gyerekemmel töltött időt vagy az én pihenőidőmet áldozom fel amiatt. Így most babázok "csak". Nem mondom, hogy nem hiányzik a munka, de a gyermekem fontosabb. Majd visszamegyek dolgozni, dolgozhatok még eleget.

2016. okt. 14. 09:02
 5/6 anonim ***** válasza:
ugyan így érzem, én is augusztusban még dolgoztam, szeptember elején jött a baba, pedig nem is vezető beosztás meg semmi, sima közalkalmazottként, de olyan jó csapatban és légkörben, hogy sajnáltam eljönni...
2016. okt. 14. 21:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha lejár a szerzödésed és nincs a szüléskor munkaviszonyod, nem jár csed, gyed, hanem gyes.
2016. nov. 26. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!