Gyes alatti szules eseten mi a CSED osszege?
A munkahelyemrol a CSED osszeget a naptari alap alapjan szamoltak, nem pedig a jovedelmem alapjan.
Ez tenyleg igy van masnal is?
2014 februarban szuletett a masodik gyerekem es most oktoberre varom a harmadikat. Nem mentem el a ostani terhesseg alatt tappenzre, gyesen vagyok itthon a masodik gyerekem utan, nem akartam kibabralni az engem helyettesitovel, hogy papiron visszaveszem a helyet, de gyakorlatban nem en jarok be. Ez emiatt van? Ha tappenzen lennek, megint a jovedelmem alapjan kapnam a CSED-et?
Én is abban a helyzetben vagyok,mint te. 2014ben szültem én is a 2. lányomat. Januárra várjuk a 3.at...én a Gyed lejárta után kivettem az összegyűlt szabikat és eljöttem táppénzre...én úgy tudom igen,hogy a jövedelmed alapján kapod majd..a táppénz nem számít bele a Csed Gyed összegébe..
...de hátha jönnek okosabbak és megírjak a tutit.
Mindkettőtök esetében a következő a eljárás.
Megnézik mi volt az előző ellátásod (gyed alapja) illetve megnézik, hogy a szerződés szerinti béred alapján mennyi lenne az alap és a kedvezőbbet kapjátok.
Az első válaszolónál annyiban más a helyzet, hogy ő ugye megszakította a fizu nélküli szabiját, ezért ha közben emelkedett a bére járhat jobban.
Kérdező egyáltalán nem babráltál volna ki a helyettesítőddel ha megszakítod a fizu nélküli szabidat, mert elég lett volna egy nap szabi is és utána tp, vagy hamarabb kezdeni a csedet. Én a második és harmadik gyerkőcnél is így voltam. Másodiknál gyesbe szültem, max 1-2 hónapra tudtam volna visszamenni effektíve dolgozni (na az kitolás lett volna a helyettesítővel és a céggel is), így megegyeztünk, hogy veszek ki szabit majd tp. Most gyedbe szültem, tp-n nem voltam, de a csedet előbb kezdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!