Ugyanúgy kaphatok CSED-et és GYES-t, ha külföldön élünk a picivel?
Törvény szerint nem járna.
Életvitelszerűen kint élsz, nem Mo.-n, így nem jár.
Ahhoz át kéne költözni.
De mivel papíron magyar a lakcímed, megkaphatod, és fizetheted majd vissza kamatostul, ha lebuksz.
Az utóbbi két évben ingáztam és úgy dolgoztam, bejelentetten, adózva. Nem papíron vagyok csak bejelentve, hanem életvitelszerűen éltem itt is, egyszerűen arról van szó, hogy az ingázás nem fog menni tovább a gyerekkel és a következő néhány évben Vajdaságban fogunk élni a férjemmel. Alapvetően úgy gondolom, hogy ez nekem teljesen járna, megdolgoztam érte, gyereket fogok nevelni a következő két évben, ugyanúgy, ahogy néhány km-rel idébb tenném.
Elsősorban olyan tapasztalata érdekelne, aki járt hasonló cipőben, hogy elsőkézből tudhassam, ez rendben van-e, illetve, ha esetleg van vele probléma, akkor van-e rá megoldás. Természetesen teljesen legálisan szeretnék eljárni, megdolgoztam ezért, nem gondolom, hogy "lebukástól" kéne félnem - ha nem lehet, nem igénylem. A probléma az információhiány.
Magyarországon, a szülés napján is van még bejelentett munkahelyem, most is még dolgozok és úgy néz ki, hogy komplikációmentes a terhességem, szóval ez a része is rendben lesz.
Köszönöm a válaszokat, reméltem, hogy esetleg van, aki hasonló cipőben jár. A védőnőnk sajnos nem tud válaszolni a kérdésre, azt mondta, hogy utánajár, de még nem sikerült. A napokban bemegyek és megkérdezem a hivatalos helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!