14 honapos a kisfiam,10 eve kulfoldon elek, de most egy evre haza kell jonnunk. Jar itthon nekem gyes?
Koszi, igen, en sem voltam tisztaba, mikor kimentem meg nem gyed volt a neve :)
Igy ez a 36 ezer , meg amit az apja fizet gyerektartast, azzal remelem kihuzzuk egy evig. Utana szeretnenk visszamenni. De ez csak terv egyelore, jo lenne ha nem kellene hazajonnunk, de az apja elhagyott , igy lehet nem lesz mas megoldas. :(
egészen biztos lehet,hogy 2006ban is gyed volt a neve... :)
az, hogy itthon mit csináltál 10+ éve, semmit nem számít már, hiszen a szülést megelőző 2 évet nézik csak az ellátásokhoz. mivel neked abban az évben itt nem volt semmid, így nem vagy jogosult keresetpótló juttatásra, csak segélyre. ahhoz magyar lakcím kell és megkapod.
egyébként a főiskola nem számít munkaviszonynak, tanulmánynak számít, de ha szülést megelőző 2 évben 2 aktív féléved van nappalin, akkor van olyan lehetőség, hogy "diplomás gyedet" igényelj. persze ez se vonatkozik rád, csak azért írom, hogy tudd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!