Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tudtuk segiteni? Többi lent

Tudtuk segiteni? Többi lent

Figyelt kérdés
Ha páromnak meg van a több mint egy éve akkor ő igénybe tudja venni a gyedet vagy csak én tudnám fel venni.
2016. máj. 4. 20:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem igazán világos a kérdés, de a gyednek több feltétele is van, nem csak a 365 nap. Nézd meg az OEP honlapján.
2016. máj. 4. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Ebből sok nem derül ki. Még az sem, hogy a párod nő vagy férfi.

Miért a hülyék szaporodnak?

2016. máj. 4. 20:14
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
A nő helyett a ferj is jogosult lehet a gyedre (csedre) ennek a felteteleit reszletesen es eleg vilagosan leirja az OEP a honlapjan.
2016. máj. 4. 20:35
 4/9 anonim ***** válasza:

3. na csedre pont nem lehet jogosult a férfi ha a nő él és virul :)

gyedhez meg nem 1 év kell, kicsit több feltétele van, de igen, a gyerek fél éves korától apa is mehet gyedre

2016. máj. 4. 21:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy MAgyarországon éltek-e, és itteni a munkahelyetek-e.

Lesz-e szüléskor is munkaviszonya az anyukának? Akkor jogosult lesz csedre (ezt lehet igényelni szülés után gyed előtt).

Gyedet az anya és apa is igényelhet, és dolgozhat is mellette korlátlanul.

Az nem derült ki a kérdésből, hogy neked mennyi biztosítási jogviszonyod van, és él-e igényléskor.

2016. máj. 4. 22:07
 6/9 anonim ***** válasza:

5: cs...d meg. ha a no pl korhazba kerul, kikerul a haztartasbol, csedre is jogosult lehet az apa, honnan tudod h a kerdezonel nincs ilyen extrem helyzet? azert tettem zarojelbe mert nem tul valoszinu valoban de fontos h tudjon rajta, tudod kit pontozgass amig azt sem tudod miert kerdi a kerdezo.

3

2016. máj. 5. 06:16
 7/9 anonim ***** válasza:
(4-nek ment nem 5-nek)
2016. máj. 5. 06:17
 8/9 anonim ***** válasza:

igazad van, én kötöttem beléd, bár nem annak szántam, csak nem akartam, hogy a kérdező azt higgye. azért írtam, hogy "ha él és virul".

bár már ott elakadtam, hogy nem tud a kérdező milyen nemű, de akkor írjuk azt, hogy csedre csak akkor jogosult apa, ha a

anya meghal vagy súlyos betegség miatt kórházi ellátásra szorul hosszútávon

2016. máj. 5. 12:32
 9/9 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Gondoltam tisztázzunk le minden részletet, mert a végén még kiderül, nem is itt él:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-g..

2016. máj. 5. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!