Hogyan müködik a tp?
Sziasztok.
Nagyon sokmindent olvastam de nem vagyok biztos benne. A kerdesem az lenne hogy 2012tol 2015aprilisig kulfoldon dolgoztam majd 2015 juniusban hazajottem magyarorszagra es onnantol kezdve folyamatosan fizettem a TB-t magamutan, az addigi munkahelyemre nem voltam bejelentve sajnos, viszont munkaviszonyom 3.5honapja van.
A kerdesem az lenne, hogy ha elkuld a doki tp-re jar nekem barmennyi fizetes terhessegi tappenz eseten? Vagy ha veszelyeztetett terheskent kuld el a doki?
bár én már nagyon rég tanultam, azóta ezer dolog megváltozott, de anno úgy volt, hogy ebben az esetben mivel tp-t már nem kaphat, de dolgozni se tud, egyszerűen megszakad a munkaviszony, se nem kell felmondani, se nem kell kirúgnia, egyszerűen megszakad :(
viszont ha a munkaköröddel van a gond, akkor tényleg nem a tp a megoldás, a munkáltatódnak köteles olyan munkakört biztosítani ami nem veszélyes a babára vagy ha ilyen nincs, akkor távolléti díjat kell fizetnie
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!