Mennyi lenne 160ezer bruttóra a táppénz?
Br 60% a táppénz. 180 nap átlagából nézik.Ha közben cégváltás volt,mint pl nálam is,akkor csak az új hely összegét és 50% az összege. Én sajnos megjártam,mert a cég másra jelentett be a későbbiekben,de 4 hónap szenvedés után megoldódott azzal,hogy a szerződésem másolatát(amin a rendes összeg szerepelt,br 137 ezer és nem a bejelentett 52 ezer) elküldt4em Oepnek levéllel,hogy bírálják felül.Meg is tették hálisten és most 3 havi táppénz különbözet kijött egyszerre.
Neked 96 ezerre 63 táppénz jár.
88 ezerre pedig 58 jár. Ezek kb összegek,de elvileg eközött kéne kapnod.
Elég kevés :(
Azt hittem a táppénzből csak adót vonnak, de akkor ezek szerint nem.
A 2 év azért fontos, mert ha nincs meg 2 év folyamatos biztosítási jogviszony, akkor a táppénz 60% helyett 50%. Folyamatos jogviszony azt jelenti, hogy 2 munkahely között nem volt 30 napnál nagyobb megszakítás.
Táppénz számítás:
Az igénylés napjától visszafele a 3. hónap utolsó napjától néznek 180 biztosított napot alapesetben.
Mikortól lennél/vagy táppénzen?
Pl. ha márc. 1-től vagy táppénzen, akkor 2015.dec. 31-től visszafele vesznek 180 nap bruttó átlagbért, aminek 60%-a a bruttó táppénz, 2 év folyamatos jogviszony esetén. Vagyis ebben az esetben a 147 ezres bruttód lenne még az alap. Ha azt szeretnéd, hogy a 160 ezres bruttóddal számoljanak csak, akkor szept.1-el mehetnél legkorábban táppénzre. Ebben az esetben lenne az alap csak az idei béred és a tavalyit már nem néznék. Minden más esetben a tavalyi béred is beleszámít.
Köszönöm a kimerítő választ, nagy segítség.
Tavaly szeptemberig gyeten voltam, de úgy értelmeztem a jogszabályt, hogy az is beleszámít a biztosítási időbe, így van meg a két év.
Nem tudom meddig fogom bírni a munkát, a lehető legtovább ki akarom húzni, pláne ezek tudatában, amit írtál. Persze jó lenne kicsit könnyebben kihordani ezt a kicsit, de a muszáj nagy úr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!