Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Valaki felvilágosítana milyen...

Valaki felvilágosítana milyen támogatást kaphatok ha szülök egy gyereket?

Figyelt kérdés
Nem dolgozok, ezután sem tervezem. Nem kapok jelenleg sehonnan semmi pénzt. Ha szülök egy gyereket mit kaphatok, mennyi pénzt, honnan? Ha számít akkor a párommal ketten élünk albérletben, egy minimálbérből. Nem vagyunk házasok.
2016. márc. 15. 22:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
23%

Lehet ez egy kamu kérdés, de nálunk Borsodban ez cseppet se kamu. Igaz itt úgy élnek meg az emberek gyesből meg családiból, hogy 8-10-en laknak egy 1-2 szobás házban. Mondjuk szoptatni szoptatnak, mert tápszerre nem telne. Egyik gyerek a másik után örökli a cuccokat.

Szóval kedves válaszolók, igenis sokan tudnak gyereket nevelni ennyi pénzből, meg kevesebből is. Az más kérdés, hogy milyen körülmények között, de én azt látom, még a putriba is hazaengedik a gyereket a kórházból.

2016. márc. 16. 09:26
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez nem kamu, akkor szégyelld magad! Ép eszű ember így nem vállal gyereket. Gyes lejárta után mi lesz, ha addig meg is oldod? A 12 ezerből akarod eltartani? Értem én, hogy vannak szegények, meg vannak váratlan helyzetek, amikor előre nem láthatóan leromlanak az életkörülmények, de itt arról van szó, hogy szándékosan beleszülnéd a nyomorba! Tételezzük fel, kijössz a pénzetekből. Mit csinálsz, ha megbetegszik, nem veszed meg a gyógyszert? Én újfent itthon vagyok a gyerekkel tüszösmandula-gyulladással, mire ügyelet után kiváltottunk mindent, több volt mint tízezer és ez csak egy sima betegség. Nem veszed meg az antibiotikumot és haljon bele a szövődményekbe? Milyen emberek vannak uram segíts! És ha teszem azt szemüveges lesz? Az én egyik fiamnak veleszületett szembetegsége van, nem csak mezei rövidlátó. Nem lehet neki sima lencsét venni(extrém fényérzékeny, sötétített üveg az alap, plusz a többi extra), fél évente-évente változik a dioptria, új kell, 50 ezer alatt még sosem úsztam meg, pont a spéci lencse miatt, nem azért mert drága keretet veszek. Vagy ha a tied születik így, vakuljon meg? Mit csinálsz, ha nem egészségesen születik, avagy csak épp kell neki valami fejlesztés, amit az állam manapság alig-alig támogat? Ha lúdtalpas lesz és nem lesz jó a használt cipő, mert esetleg spéci kell,, de legalább egy stabilan tartó plusz talpbetét? Millió dolog adódhat, amire képtelenség előre felkészülni és rendben is van, hogy attól még az ember vállal gyereket és megoldja a problémáit. No de hogy egy keresetből, albérletbe, tudván előre, hogy nem lesz egy darabig jobb, ez már nem felelelőtlenség, hanem szándékos veszélyeztetés. Az egy dolog, hogy vágysz gyerekre, de addig nem nagyon kellene szülni, amíg olyan a helyzet, hogy egy mezei felső-légúti fertőzésből sem bírnád anyagi okok miatt kikezeltetni. Nekünk a mostani gyógyszereink, nem kiegészítő csodák, nem tengervízes spray, vagy egyéb luxus, amit ha nem veszel, akkor sincs semmi gond. Antibiotikum, lázcsillapító, fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő és egy nyákoldó tabletta. Közel 11 ezer ft-ot fizettem. Oké az antibiotikum mellett 2 már alig kellett 3 nap után, de megvenni muszáj volt. Mondjuk nem is esett nehezemre kifizetni mindezeket, de kétlem, hogy nektek a hónap közepe-vége felé ez majd menni fog. Majd akkor Te is jössz vissza ide a gyakorira hó végén kérdezgetni, hogy nem utalják-e véletlenül előbb a családi pótlékot, mert most jön a Húsvét? Értem én, hogy sok a szegény, nincs abban semmi szégyen, lagalábbis böcsületes munka mellett, no de álljon már meg a menet, hadd ne kelljen sajnálom azokat a szülőket,akik felelőtlen módon a család szentségére hívatkozva szülnek bele a semmibe, aztán meg elvárják hogy tartsa el őket az állam a közösből, a többi adófizető pénzén! Ha olyan a helyzet és változtatni sincs remény, akkor nem kell önzőnek lenni és egy gyereket megnyomorítani, hanem bele kell törődni abba, hogy a körülmények nem alakalmasak egy gyerek felnevelésére. Jöhetnek a véranyák lepontozni, magasról teszek rá. Én magam, bár családi pótlékot igen, annak aki életében egy napot nem dolgozott még gyest sem adnék, egyből nem lenne megélhetési gyerekszülés.
2016. márc. 16. 10:25
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

azt sokan elfelejtették írni, hogy míg te 10 évig hordasz egy ruhát, addig a gyerek pár hét-hónap alatt kinövi.

enyém pl. 3 hetesen nőtte ki az 56os (első) méretet és 3 hónaposan a 62est. nem pár darab ruhát kell venni, hanem gy komplett ruhatárat.

én gyerekemnek egészséges a lába, most 6 éves, egy szezonra 3-4 cipőt kap ami 20.000.-. kolléganőm gyerekének nem tudom mi baja a lábának, harántemelős speciális cipő kell, az orvos írja fel, 14.000.- egy pár! és itt már nincs gyes!

természetesen nem kell a legjobb tápszerrel és pelenkával számolni. azt nem fizetnéd ki gyesből :D

én igazán kísérletező hajlam vagyok, minden pelenkát kipróbáltunk és azt állapítottam meg, hogy ami 20Ft-os volt, abból dupla annyi kellett mint a 30Ft-osból, szóval az olcsóbb több végeredménybe.

de tényleg komolyan kérdezem, tudtok szülőkhöz menni ha kitesznek az albérletből? mert hogy minimálbérből és gyesből nem tudjátok majd fizetni az biztos! sajnos ez a magyar valóság, ideje felébredni!

2016. márc. 16. 11:19
 24/26 anonim ***** válasza:
80%
A gyerekem első cipője többe került, mint a családi pótlék. Innentől kezdve szerintem nincs miről beszélni. Ha normálisan akarod nevelni, és nem akarod, hogy nélkülözzön, mint ti, akkor nem szülsz gyereket, amíg nincs munkád és nem vagy jogosult gyedre.
2016. márc. 16. 16:12
 25/26 anonim ***** válasza:
69%

Szoptattam az első 6 hónapban, de ezalatt marhára nem volt mindegy, hogy mit fogyasztok, ugyanis egyrészt a puffasztós ételek nem tetszettek a babámnak, másrészt ügyeltem a minőségre a tej mennyisége miatt, ami nem a párizsi-csirkefarhát színvonalat jelentette. Táplálkozásnál maradva a mai napig odafigyelek arra, hogy naponta kerüljön gyümölcs és zöldség az asztalra, ami nem merül ki 1 almában és mondjuk krumplifőzelékben, hanem törekszem a változatosságra, illetve a reggelihez/vacsorához szinte mindig tálalok nyers zöldségeket.

Az egészséget illetően addig nincs nagy gond, amíg nem beteg a gyerek, de egy egyszerűbb megfázásnál is ezreket lehet a patikában hagyni. A gyerkőcöm még 6 hónapos sem volt, amikor hörgőgyulladással kellett kezelni és lazán elment a családi pótlék összege gyógyszerekre.

Ez csak két tétel, mellette még ezer másra megy el pénz.

Én a max. gyed-et kapom, de gyakorlatilag az étkezésünkre, egészségmegőrzésünkre és a gyerkőc babaápolási cuccaira (pelenka, popsitörlő stb.) simán elköltjük.

Arra gondoltál, hogy mi lesz, ha a pároddal történik valami?

2016. márc. 16. 21:05
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem bántásként de a babakocsi kiságy cumi cumisüveg bady rugdalozó és még sorolhatnám mi minden kell egy újszülöttnek ezeket miből tervezed mdgvenni?
2016. márc. 29. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!