Valaki felvilágosítana milyen támogatást kaphatok ha szülök egy gyereket?
Lehet ez egy kamu kérdés, de nálunk Borsodban ez cseppet se kamu. Igaz itt úgy élnek meg az emberek gyesből meg családiból, hogy 8-10-en laknak egy 1-2 szobás házban. Mondjuk szoptatni szoptatnak, mert tápszerre nem telne. Egyik gyerek a másik után örökli a cuccokat.
Szóval kedves válaszolók, igenis sokan tudnak gyereket nevelni ennyi pénzből, meg kevesebből is. Az más kérdés, hogy milyen körülmények között, de én azt látom, még a putriba is hazaengedik a gyereket a kórházból.
azt sokan elfelejtették írni, hogy míg te 10 évig hordasz egy ruhát, addig a gyerek pár hét-hónap alatt kinövi.
enyém pl. 3 hetesen nőtte ki az 56os (első) méretet és 3 hónaposan a 62est. nem pár darab ruhát kell venni, hanem gy komplett ruhatárat.
én gyerekemnek egészséges a lába, most 6 éves, egy szezonra 3-4 cipőt kap ami 20.000.-. kolléganőm gyerekének nem tudom mi baja a lábának, harántemelős speciális cipő kell, az orvos írja fel, 14.000.- egy pár! és itt már nincs gyes!
természetesen nem kell a legjobb tápszerrel és pelenkával számolni. azt nem fizetnéd ki gyesből :D
én igazán kísérletező hajlam vagyok, minden pelenkát kipróbáltunk és azt állapítottam meg, hogy ami 20Ft-os volt, abból dupla annyi kellett mint a 30Ft-osból, szóval az olcsóbb több végeredménybe.
de tényleg komolyan kérdezem, tudtok szülőkhöz menni ha kitesznek az albérletből? mert hogy minimálbérből és gyesből nem tudjátok majd fizetni az biztos! sajnos ez a magyar valóság, ideje felébredni!
Szoptattam az első 6 hónapban, de ezalatt marhára nem volt mindegy, hogy mit fogyasztok, ugyanis egyrészt a puffasztós ételek nem tetszettek a babámnak, másrészt ügyeltem a minőségre a tej mennyisége miatt, ami nem a párizsi-csirkefarhát színvonalat jelentette. Táplálkozásnál maradva a mai napig odafigyelek arra, hogy naponta kerüljön gyümölcs és zöldség az asztalra, ami nem merül ki 1 almában és mondjuk krumplifőzelékben, hanem törekszem a változatosságra, illetve a reggelihez/vacsorához szinte mindig tálalok nyers zöldségeket.
Az egészséget illetően addig nincs nagy gond, amíg nem beteg a gyerek, de egy egyszerűbb megfázásnál is ezreket lehet a patikában hagyni. A gyerkőcöm még 6 hónapos sem volt, amikor hörgőgyulladással kellett kezelni és lazán elment a családi pótlék összege gyógyszerekre.
Ez csak két tétel, mellette még ezer másra megy el pénz.
Én a max. gyed-et kapom, de gyakorlatilag az étkezésünkre, egészségmegőrzésünkre és a gyerkőc babaápolási cuccaira (pelenka, popsitörlő stb.) simán elköltjük.
Arra gondoltál, hogy mi lesz, ha a pároddal történik valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!