A GYES biztosítási jogviszonynak számít?
Figyelt kérdés
2016. márc. 7. 20:45
2/8 anonim válasza:
nem, nem számít jogviszonynak, attól, hogy gyesen vagy egy gyerekkel, nem mehetsz gyedre a másodikkal.
de vonnak belőle tb-t, így az rendezve van, ingyen orvosi ellátásra biztosít, illetve a nyugdíj idejébe beleszámít max. 8 évet
3/8 anonim válasza:
Attól függ. Ha csak gyesen vagy, akkor az nem számít biztosítási jogviszonynak, csak egészségügyi ellátásra ad jogosultságot. De ha úgy vagy gyesen, hogy van mellette munkaviszonyod, csak fizetés nélküli szabadságon vagy, akkor úgy már biztosítási jogviszony.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Igen, megvolt a munkaviszonyom! Akkor ezek szerint A GYED-nél most számításba veszik ezt az időt is.
2016. márc. 8. 08:00
6/8 anonim válasza:
2es vagyok. jól le lettem pontozva :D
természetesen ha van munkaviszonyod akkor él a biztosítási jogviszonyod gyes alatt is. de önmagában nem a gyes miatt, hanem mert dolgozol :)
7/8 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztalak le!
Köszönöm még egyszer a segítséget!
2016. márc. 8. 11:18
8/8 anonim válasza:
A GYES nem. A munkaviszony igen. Ha van munkaviszonyod, csak a gyes miatt fizetés nélküli szabin vagy, akkor a munkaviszonyod számít biztosítási jogviszonynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!