Kft-ben, tagként hogyan lehetne megoldani?

Figyelt kérdés
Jövőre kisbabát szeretnénk párommal. Jelenleg kapom az aktív korúak ellátását és emellett tag vagyok egy többszemélyes kft-ben, amit tavaly alapítottunk. A Kft havi bevétele idén még biztosan nem bírná el az utánam fizetendő járulékokat, de valahogy meg szeretném oldani, hogy jogosult legyek gyed-re és tgyás-ra is. Minél költségkímélőbben szeretném megoldani a kft szempontjából. Esetleg megbízási jogviszony?
2016. márc. 2. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Dolgozol is a kft-be, vagy csak tag vagy? Max azt tudod csinálni, hogy megtéríted a vállalkozásnak a bejelentésed költségeit, de az azért nem lesz kevés pénz. És annyira nem is érné meg szerintem, mivel fél éves kortó már lehet dolgozni gyed mellett, szóval apuka is kaphatná a gyedet, és csak fél évet kellene kihúznotok a gyessel. Vagy elmész dolgozni valahova.
2016. márc. 2. 15:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Csak tag vagyok, nincs munkaviszonyom a cégnél (pont a költségek miatt és ezért is vagyok aktív korúak ellátásán, hogy legalább biztosításom legyen). De természetesen dolgozom a cégnek, hiszen saját cégről van szó. Párom is benne van a cégben, mint tag és ügyvezető, de neki van mellette másik bejelentett, 8 órás munkahelye.

A járulékok kifizetésén gondolkoztam már én is, de nagyon sokat kell fizetni még a minimálbér után is. Az egyszerűsített foglalkoztatás jó lenne, de az meg nem számít bele...

2016. márc. 2. 17:04
 3/4 anonim válasza:
0%
azért úgy kalkulálj baba ügyben hogy már 2 év kell a gyedhez....
2016. márc. 3. 00:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudom honnan veszed, ugyanúgy 365 nap kll, mint eddig is.
2016. márc. 3. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!